Το θέμα θα προσπαθήσω να το προσεγγίσω πρώτα ως Ορθόδοξος Χριστιανός και έπειτα ως Έλληνας. Στο Βυζάντιο για έντεκα περίπου αιώνες απορροφήθηκαν πολλοί πολιτισμοί της Μεσογείου, αλλά και της Ανατολής. Συνδετικός κρίκος όλης της αυτοκρατορίας ήταν η Ορθόδοξή Πίστη η οποία δεν έχει να φοβηθεί τίποτε διότι είναι η μόνη που αποκαλύφθηκε από τον αληθινό Θεό. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν: «πας μη Έλλην Βάρβαρος» ενώ ο Απόστολος Παύλος: «δεν υπάρχει Έλληνας ή Ιουδαίος ή Βάρβαρος ή άνδρας ή γυναίκα που να μην είναι ίσοι απέναντι στον Θεό». Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Πολ. Τύμπα, Θεολόγου - Μουσικού

Δεν με φοβίζει λοιπόν το σημερινό μεταναστευτικό πρόβλημα. Τι έγινε με τους εξακόσιους χιλιάδες Αλβανούς που πριν είκοσι χρόνια ήρθαν στην πατρίδα μας; Πολλοί από αυτούς Βαπτίστηκαν, βοήθησαν στην οικονομική αναγέννηση της χώρας και όσοι δεν μπόρεσαν να ενσωματωθούν γύρισαν πίσω στην πατρίδα τους. Σήμερα οι μετανάστες είναι σαράντα χιλιάδες.

Το νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το μεταναστευτικό, αλλά η υπογεννητικότητα των Νεοελλήνων που δημιουργεί τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα. Ο δυτικός τρόπος ζωής μας και η νοοτροπία του νεοπλουτισμού θέλουν την κάθε οικογένεια να έχει στην χώρα μας κατά μέσο όρο ένα παιδί. Μας φταίνε λοιπόν οι πρόσφυγες όταν εμείς κάνουμε τετρακόσιες χιλιάδες εκτρώσεις τον χρόνο; Γίναμε ορθολογιστές όπως όλοι οι Ευρωπαίοι γι’ αυτό αποδεχθήκαμε τον υλιστικό τρόπο υπολογισμού της ζωής μας και την καλοπέρασή μας. Φυσικά χωρίς καμιά αντίδραση τόσο το επίσημο κράτος όσο και ο απλός λαός αποδέχεται την ομοφυλοφιλία και έπεται η αποδοχή της παιδεραστίας, της κτηνοβασίας και κάθε άλλης ανωμαλίας που θα εφεύρει ο δυτικός κόσμος.

Μας φταίνε οι Πρόσφυγες όταν εμείς δεν γνωρίζουμε την ιστορία μας ή όταν εμείς έχουμε διαλύσει την παιδεία μας; Ποιος γονέας πήγε εκδρομή το παιδί του στην Ακρόπολη, στην Βεργίνα ή σε ένα Ορθόδοξο μοναστήρι;

Δε με φοβίζει ο Μωαμεθανισμός διότι τετρακόσια χρόνια επί Τουρκοκρατίας οι Έλληνες δεν αλλοιώθηκαν παρόλο που ήταν υπόδουλοι σε έναν βάρβαρο και σκληρό κατακτητή. Χιλιάδες ήταν οι άγιοι και οι Νεομάρτυρες που έζησαν αυτά τα δύσκολα χρόνια και τους τιμούμε εμείς σήμερα. Χιλιάδες είναι και οι Τούρκοι που άλλαξαν πίστη, βαπτίστηκαν και μάλιστα πολλούς από αυτούς τους τιμούμε ως αγίους όπως ο άγιος Δανιήλ ο εξ Αγαρηνών.

Αυτό που με φοβίζει είναι το ότι τα παιδιά μας δεν έχουν βαθιά μέσα στην καρδιά τους το Χριστό. Γνωρίζουν άριστα τι είναι το καράτε, τι είναι το τάε-κβο-ντό, ο διαλογισμός, ο υπνωτισμός, η σατανολατρεία και αν τους ρωτήσεις κάτι για τον άγιό τους δεν γνωρίζουν τίποτε, αν και τώρα πολλοί νεοέλληνες προτιμούν ονόματα αρχαιοελληνικά που δεν εορτάζουν ποτέ.

Με φοβίζουν οι οικογένειες τις οποίες θα κάμουν οι Έλληνες που θα ερωτευτούν Μωαμεθανές και θα παντρευτούν με πολιτικό γάμο. Θα δουν προκοπή και ευτυχία; τα παιδιά τους σε τι θα πιστεύουν; Οι Μικρασιάτες και οι Πόντιοι πάντρευαν τα παιδιά τους από τα δέκα έξι τους χρόνια για να μην κάνουν μικτούς γάμους.

Με φοβίζει η Ελληνική παιδεία η οποία ούτε την Ιστορία των Ελλήνων ούτε το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκει με σωστό τρόπο. Με φοβίζουν οι πολιτικοί οι οποίοι θαυμάζουν τον Ευρωπαϊκό διαφωτισμό και γονατίζουν μπροστά σε κάθε προσταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος με φοβίζει ο εαυτός μου διότι κανένα βήμα προς την αγιότητα δεν έκαμε, γι’ αυτό και στην ενορία μου, όπως και σχεδόν σε όλες τις ενορίες της πατρίδας μας πολλοί λίγοι είναι οι γονείς που εκκλησιάζονται την Κυριακή με τα παιδιά τους, ενώ από την άλλη βασιλεύουν τα ναρκωτικά, ο πανσεξουαλισμός, τα διαζύγια, ο φόβος για τους πρόσφυγες, η τεμπελιά και το βόλεμα του καθενός μας με όποιο τρόπο νόμιμο ή άνομο μπορεί ώστε να μην βλαφτούν τα συμφέροντα μας και τα δικαιώματά μας.

Ο ατομισμός και ο υλισμός που γεννήθηκαν μετά τον Γαλλικό Διαφωτισμό στην Φιλοσοφία της Δύσεως έγιναν πια και τρόπος ζωής μας, ίσως ο ερχομός των προσφύγων και των αλλοθρήσκων στην χώρα μας να μας ξυπνήσει λίγο για να δούμε κατά πού βαδίζουμε.

Πρωτοπρεσβύτερος Αθανασίος Πολ. Τύμπας, Θεολόγος – Μουσικός

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
ΑΛΑΪΑΔΟΥ ΜΙΧ.ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Κύριε Τύμπα,
Κατηγορείτε τον απλό λαό. Επειδή είμαι μέλος του απλού λαού, θέλω να σας ρωτήσω :
1) ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ; ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙ;;;;
2)ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ;;;; ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ;;;
ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΑΦΑΙΜΑΖΕΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ. ΟΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΧΡΟΝΩΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΥΦΑΡΠΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΜΑΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΔΥΣΘΕΩΡΑΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΕΕΣ,ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΓΙΞΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
ΚΥΡΙΕ ΤΥΜΠΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ .
ΤΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ,( ΟΤΑΝ π.χ.Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ,ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ).
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΝΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ,ΝΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ....
3)ΠΟΤΕ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ;;;
ΠΟΤΕ ΡΩΤΗΘΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ ;;;
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ TA GAY PRIDE, ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ;;;
ΜΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Τ Ι Κ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ
. ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ;;;
4)Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ,ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΠΗΡΕ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ;;;;;;
ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΔΟΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ;;;
ΥΨΩΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ;;;
5)ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΝΑ ...
Β Ο Η Θ Η Σ Ε ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ;;;;
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΟΝΤΑΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ,ΑΣΤΕΓΟΙ ,ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ.
ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ. ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ...
ΚΥΡΙΕ ΤΥΜΠΑ ,ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ -ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΠΟΥ Η ΠΕΡΟΙΟΥΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;;;
ΚΥΡΙΕ ΤΥΜΠΑ , ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΥΠΑΘΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ .
ΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΩΓΟ .
ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ .
ΑΥΤΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ,ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΡΩΝΤΑΣ ΩΣ ΑΤΟΜΑ ,ΟΧΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΜΗΝ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΕΝΩΝ .
ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ....
ΜΗΝ ΜΕΤΡΑΤΕ, ΝΟΙΩΣΤΕ ,ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ ......

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ:
neolaia-esfigmenou.blogspot.com/2012/02/blog-post_02.html

tanea.gr/2018/01/26/world/o-bartholomaios-eylogei-tin-epembasi-tis-toyrkias-sto-afrin/