Άμεσης συντήρησης χρήζει η ιστορική εκκλησία του Αγίου Λεοντίου, απέναντι από το Κοινοτικό Στάδιο Περβολιών. Τόσο το καμπαναριό όσο και η εκκλησία παρουσιάζουν ρωγμές. Τα τοιχώματα της εκκλησίας έχουν υποστεί φθορά και από υγρασία, με αποτέλεσμα η συντήρησή τους να καθίσταται επείγουσα και αναγκαία για να μην καταρρεύσουν.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Κώστα Τίγκη, η εκκλησία υπολογίζεται από τους ειδικούς ότι αποτελεί κτίσμα του 14ου αιώνα και είναι κτισμένη με παραδοσιακή πέτρα, δυο στοιχεία που την κατέστησαν ως προορισμό προσκυνήματος και από πιστούς των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, ακόμα και της Λευκωσίας. Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, πρόσθεσε ο κ. Τίγκης, είναι γεγονός ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών και εξέτασε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εκκλησία. Ωστόσο τα ευρήματα επαύξησαν την ανησυχία των κατοίκων των Περβολιών, καθώς διαπιστώθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων ότι απαιτούνται τουλάχιστον 360 χιλιάδες ευρώ για να υπάρξει η αναγκαία συντήρηση που χρειάζονται και η εκκλησία και το καμπαναριό.

«Αυτό το ποσό είναι αδύνατο για το Κοινοτικό Συμβούλιο, αλλά και την τοπική Εκκλησιαστική Επιτροπή να εξευρεθεί και χρειαζόμαστε οπωσδήποτε την κατανόηση και την οικονομική στήριξη του κράτους και μάλιστα, αν είναι δυνατό, όσο πιο σύντομα γίνεται», ανέφερε ο κοινοτάρχης. Ο κ. Τίγκης είπε ακόμη ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο επικοινώνησε σχετικά και έθεσε το θέμα στον αρμόδιο υπουργό, δηλαδή τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο, ο οποίος υποσχέθηκε ότι εντός Νοεμβρίου θα επισκεφθεί τα Περβόλια για να διαπιστώσει και από κοντά το μέγεθος του προβλήματος.

Κάτοικοι Περβολιών, τους οποίους συναντήσαμε στο παλιό κοιμητήριο που περιβάλλει την εκκλησία του Αγίου Λεοντίου, μας τόνισαν εμφαντικά ότι το κράτος πρέπει να σπεύσει και να συνδράμει οικονομικά ώστε να διασωθεί η εκκλησία του Αγίου Λεοντίου, «γιατί στα 600 περίπου χρόνια ύπαρξής της, έχει συνδεθεί με την ίδια την ιστορία της κοινότητας». Ενώ, επειδή δεν υπάρχουν πολλές εκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο Λεόντιο, δέχεται επισκέψεις από πολύ κόσμο. «Άνθρωποι έρχονται εδώ για να ηρεμήσουν και να προσευχηθούν κάτω από τις συκαμιές που περιβάλλουν την πανέμορφη αυτή εκκλησία. Δεν πρέπει να αφεθεί να πάθει ζημιά η εκκλησία», δηλώνουν ακόμη οι κάτοικοι των Περβολιών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.