Η Ινδία εκτόπισε τη Ρωσία από τη τρίτη θέση στις πιο πληγείσες χώρες από την πανδημία του κορονοϊού, έχοντας καταγράψει συνολικά περίπου 700.000 κρούσματα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας, τη Δευτέρα καταγράφηκαν 23.000 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ την Κυριακή είχαν καταγραφεί σχεδόν 25.000. Παράλληλα, έχουν σημειωθεί σχεδόν 20.000 θάνατοι λόγω του ιού.

Επομένως, η Ινδία είναι πλέον η τρίτη πιο πληγείσα χώρα στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

ΚΙΝΑ ΒΟΥΒΩΝΙΚΗ ΠΑΝΩΛΗ

Οι υγειονομικές αρχές της Μπαγιανούρ προειδοποιούν τους πολίτες να λάβουν επιπλέον μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας από άνθρωπο σε άνθρωπο και να αποφεύγουν το κυνήγι και την κατανάλωση ζώων που θα μπορούσαν να τους μεταφέρουν το μικρόβιο.

Οι αρχές της Μπαγιανούρ προειδοποίησαν το κοινό να αναφέρει τις νεκρές ή άρρωστες μαρμότες που συναντά. Πρόκειται για ένα είδος μεγάλου σκίουρου, το οποίο αποτελεί έδεσμα σε ορισμένες περιοχές της Κίνας και στη γειτονική Μογγολία, και το οποίο έχει συνδεθεί ιστορικά με ξεσπάσματα πανούκλας στην περιοχή.

Το κρούσμα, που εντοπίστηκε την Κυριακή, βρίσκεται στην πόλη Μπαναγιούρ, στα βορειοδυτικά του Πεκίνου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ένα νοσοκομείο ενημέρωσε τις δημοτικές αρχές για την κατάσταση του ασθενούς το Σάββατο. Μέχρι την Κυριακή, οι τοπικές αρχές είχαν εκδώσει προειδοποίηση επιπέδου 3 για ενδεχόμενο πανούκλας, δηλαδή τη δεύτερη ηπιότερη σε μια κλίμακα τεσσάρων επιπέδων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.