ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ο πρώην Επίσκοπος Απαμείας και συνάμα ραδιοπαραγωγός Βικέντιος Μαλαματένιος, τα ξημερώματα της Τρίτης, 17 Μαϊου 2022 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (The Critical Care Unit (CCU) του Νοσοκομείου «Bellevue Hospital» του Μανχάταν, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

Ο φύλακας άγγελος, ο οποίος κίνησε γη και ουρανό για να διακομιστεί από το νοσοκομείο Coney Island Hospital του Μπρούκλιν στο νοσοκομείο «Bellevue Hospital» του Μανχάταν» προκειμένου να τύχει μιας καλύτερης ιατρικής φροντίδας επιβεβαίωσε το γεγονός και εξέφρασε την θλίψη και την συγκίνηση για τον πρόωρο θάνατό του.

Παράλληλα τόνισε ότι «η ομογένεια και ο απανταχού ελληνισμός είναι φτωχότερος, διότι ο ως κληρικός και ως Επίσκοπος Απαμείας ήταν ασυμβίβαστος και ότι ως εκφωνητής και παραγωγός μιλούσε πάντα με την γλώσσα της αλήθειας, χωρίς ποτέ του να υπολογίσει το κόστος στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και στην προσωπική του ζωή».

«Αφιέρωσε όλη του την ζωή στην Πατριαρχική Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και πιστεύω ότι η μητέρα Εκκλησία έστω και την ύστατη στιγμή θα βρει την τόλμη και την δύναμη, να αποκαταστήσει μια αδικία που είχε συγκλονίσει την ομογένεια και η εξόδιος Ακολουθία να γίνει με τιμές αρχιερέα», συμπλήρωσε με τρεμάμενη φωνή.

Κοιμήθηκε σε ηλικία 68 ετών ο πρώην Απαμείας Βικέντιος Μαλαματένιος
Ο νοσηλευτές ενώ μεριμνά για την υγεία του πρώην Επισκόπου Απαμείας, κ. Βικεντίου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Γολγοθάς του αειμνήστου ξεκίνησε την παραμονή της εθνικής μας εορτής που εισήχθη στο Νοσοκομείο «Coney Island Hospital» του Μπρούκλιν. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Bellevue Hospital».

Στις 11 Απριλίου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» αποσωληνώθηκε, αλλά κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε τραχειοτομή προκειμένου να επικοινωνεί η τραχεία με το περιβάλλον. Η επέμβαση ήταν επιτυχημένη, αλλά στα υπάρχοντα προβλήματα προστέθηκε και η ηπατική ανεπάρκεια, η οποία προκάλεσε την δυσλειτουργία και άλλων ζωτικών οργάνων και σήμερα τα ξημερώματα επήλθε το μοιραίο.

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του «Hellas FM», Νίκος Φύλλας, ο οποίος βρίσκεται στην γενέτειρα μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη και την συγκίνηση για τον θάνατο του πρώην διευθυντή του σταθμού, διευθυντή προγραμμάτων και ραδιοπαραγωγού και τόνισε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συνεργάτες του στη Νέα Υόρκη προκειμένου να τον «ξεπροβοδίσουν» με τις δέουσες τιμές για το αιώνιο ταξίδι.

Πρώην Επίσκοπος Απαμείας

Ο πρώην Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος Μαλαματένιος (κατά κόσμον Βασίλειος Μαλαματένιος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Το 1971 εκάρη μοναχός. Προσχώρησε σε σχισματικές ομάδες του παλαιού ημερολογίου στις Η.Π.Α.

Το 1998 έγινε δεκτός από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως μοναχός. Διάκονος χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ξυλόπορτας Κωνσταντινουπόλεως στις 4 Απριλίου 1998 από τον Μητροπολίτη Λαοδικείας Ιάκωβο και Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου στις 5 Απριλίου 1998 από τον Μητροπολίτη Τρανουπόλεως Γερμανό.

Στις 11 Απριλίου 1998 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ξυλόπορτας χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Απαμείας. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως και Θείρων Αθανάσιος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Τρανουπόλεως Γερμανό και Λαοδικείας Ιάκωβο.

Ανέλαβε τα καθήκοντα του αναπληρωτού Ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστορίας Νέας Υόρκης. Στις 28 Μαρτίου 2012 καθαιρέθηκε.

Το πάθος του για το ραδιόφωνο τον οδήγησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Hellas – FM της Νέας Υόρκης, όπου διατέλεσε για μεγάλο διάστημα διευθυντής προγραμμάτων και διευθυντής σταθμού, ενώ λίγους μήνες πριν την περιπέτειας της υγείας του ανέλαβε τα καθήκοντα του παραγωγού του «Greek News & Radio.Fl.»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.