Η Μήτηρ του Ηγαπημένου"Κλειδίου Βοιωτίας)παρέδωσε την μακαρία ψυχή της στα χέρια του Γλυκυτάτου Νυμφίου της τον οποίο απο μικρό κοριτσάκι αγάπησε και πόθησε εξ' όλης της ψυχής της.Η ταπείνωση και το ασκητικό της πνεύμα ακόμη και την περίοδο της ασθενείας της προκαλούσαν εντύπωση και θαυμασμό.

Άνθρωπος αενάου προσευχής ,πρώτη εμπαινε στο παρεκκλήσιο για την ακολουθία και τελευταία έβγαινε πάντα.Προσευχόταν συνεχώς για τον κόσμο και τα προβλήματα του και συνέπασχε μαζί τους.
Μοναχή με την βαθειά έννοια της καλογερικής,χαρακτηριστικό ειναι πως δεν έβγαινε ούτε φωτογραφία μόνον όσες την τραβούσαν στα”κλεφτά”,ποτέ δεν ειχε επαφή με την τεχνολογία και ούτε ήθελε.
Απο νέα προσκολλήθηκε κοντά στον Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κυρό Ηλία Τσακογιάννη μετά την πτώση του οποίου μαζί με μια ομάδα νεανίδων έφυγαν απο την Μαγνησία και κατέφυγαν στην Βοιωτία,ξεκινώντας το 1972 με πολλές δυσκολίες την ανέγερση της Ιεράς Μονής”Μητρός του Ηγαπημένου”στο κλειδί Βοιωτίας.
Η Μακαριστή Γερόντισσα μαζί με τον Αείμνηστο Γέροντα της Άγιο Δημητριάδος Κυρό Ηλία θεωρούνται Κτήτορες της Μονής του Κλειδίου, το οποίο έκαναν ενα στολίδι της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και καταφύγιο πολλών ψυχών,το οποίο σήμερα αριθμεί 12 μοναχές.
Μακαριστή Γερόντισσα σε λίγο θα σε δεχθεί στα σπλάχνα της η μυρωμένη γή της Βοιωτίας,θα σε δεχθεί στα σπλάχνα του το Ησυχαστήριο της καρδιάς και των κόπων σου,η πενθοφορούσα αδελφότητα σου θα κηδεύσει με κάθε μοναχική απλότητα το χοικό σου σκήνος ανευ των πνευματικών σου τέκνων(λόγω των συνθηκών)
αλλα το πνεύμα σου θα το αναλάβει χορός Αγίων Αγγέλων.
Σε Αναμένουν οι Μακαριστοί Πνευματικοί σου Πατέρες Δημητριάδος Ηλίας,Θηβών Νικόδημος,Τανάγρας Πολύκαρπος και Αττικής Νικόδημος.
Χορεία αειμνήστων Ιερέων και Μοναχών με τους οποιους συνδέθηκες απο τα πρώτα Χρόνια της ζωής σου, καθώς και η Μακαριστή Μοναχή Πελαγία με την οποία μαζί ξεκινήσατε αλλα έφυγε πρώτη.
Σε Αναμένουν με ανοιχτάς τας Αγκάλας τους η Κυρία Θεοτόκος η Μήτηρ του Ηγαπημένου σου,ο Μέγας Αντώνιος,ο Ζηλωτής Ηλίας και η Μυροφόρος Μαγδαληνή για να σε συνοδεύσουν στην Θεία Μεγαλωσύνη.
Πορεύου λοιπόν στην Χώρα των Ζώντων την οποία τόσο επιποθούσες με την Ασκητική σου Βιωτή και στον Ουράνιο Νυμφώνα του Κυρίου μας ως Νύμφη εκλεκτή και Χριστοφόρα!!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.33 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.