ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης - ΟΡΘΡΟΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 15 Αυγούστου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος Κοίμησης της Παναγίας - Ευλογία και Αγιασμός.

Θεία Λειτουργία 15 Αυγούστου 2022 στις 07.00 το πρωί. Δεκαπενταύγουστος. Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022 07.00.

ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022 07.00 – Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας Παναγίας.

Κοίμηση της Θεοτόκου

Τις πρώτες μαρτυρίες για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχουμε κατά τον 5ο αιώνα, γύρω στην εποχή που συνεκλήθη η Γ΄ Οικουμενική Σύνοδος στην Έφεσο (451), που καθόρισε το Θεομητορικό δόγμα και έγινε αιτία να αναπτυχθεί η τιμή στο πρόσωπο της Θεοτόκου.

Για πρώτη φορά φαίνεται ότι συνεστήθη στα Ιεροσόλυμα την 13η Αυγούστου και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στις 15 του ιδίου μηνός.

Είχε δε γενικότερο θεομητορικό χαρακτήρα, χωρίς ειδική αναφορά στο γεγονός της Κοιμήσεως. Ονομάζετε «Ημέρα τῆς Θεοτόκου Μαρίας».

Η σύνδεση της εορτής αυτής με την Κοίμηση της Θεοτόκου έγινε στον περίφημο ναό της Παναγίας που βρισκόταν στην Γεθσημανή, το «ευκτήριο του Μαυρικίου». Εκεί υπήρχε και ο τάφος της.

Διαβάστε αναλυτικά για την Κοίμηση της Θεοτόκου και το Πανάγιο Σκήνωμα της Παναγίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.