Τίθεται σε προσκύνημα για μια (1) εβδομάδα το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννας.

Το Ίδρυμα «Χριστιανική Στέγη Αγία Άννα» είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) με έδρα του τη Νέα Κηφισιά (Ανοίξεως 24).

Η λειτουργία του ξεκίνησε το 1972 με την οικονομική προσφορά δύο γυναικών (Άννας Καμπίτση και Άννας Καράπα) και με την αγάπη τριών γυναικών, νοσηλευτριών του Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» (της Σχολής Νοσοκόμων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), που υπήρξαν και Ιδρυτικά μέλη της Αδελφότητος και του Ιδρύματος.

Σήμερα διοικείται απο 5μελές άμισθο Δ.Σ. Το έμμισθο προσωπικό αριθμεί 8 άτομα, ενώ πολύτιμη είναι και η προσφορά εθελοντών, που στέκονται αρωγοί στο έργο της λειτουργίας του.

Μεγάλοι Ευεργέτες, εμπνευσμένοι απ’ τη Θεία Πρόνοια, συνέλαβαν την ιδέα να δημιουργήσουν τη «Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού». Προσέφεραν γενναιόδωρα την περιουσία, την εργασία, το ζήλο και την ψυχική τους δύναμη συμβάλλοντας έτσι, όχι μόνο στο στήσιμο του οικοτροφείου, αλλά και γενικότερα στη λειτουργία του.

Στο φιλανθρωπικό αυτό έργο πρωτοστάτησαν οι δύο οικογένειες των αειμνήστων γυναικών, Άννας Καμπίτση και Άννας Καράπα!

Αφού ζήτησαν τις ευλογίες του μακαριστού Μητροπολίτου Νικαίας κυρίου Γεωργίου Παυλίδου, προς τον οποίον απευθύνθηκαν –λόγω γνωριμίας μαζί του- προχώρησαν αποφασιστικά και με σταθερά βήματα στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την ολοκλήρωση του οράματός τους.

Έτσι προχώρησαν στις 26 Φεβρουαρίου 1968 στη σύσταση Σωματείου με την επωνυμία «ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ Η ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ» με σκοπό «προς παροχήν ηθικής, πνευματικής ή και υλικής ενισχύσεως εις ανήλικα κορίτσια στερούμενα καταλλήλου οικογενειακού περιβάλλοντος ή και συνθηκών δυναμένων να διαμορφώσουν ηθικήν προσωπικότητα και διατρέχοντα ηθικούς κινδύνους».

Η Ιδρυτική αυτή πράξη υπογράφεται από 22 έγκριτα μέλη του ευρύτερου χώρου της Αττικής και με την υπ’ αριθμ. 17982/1968 δικαστική Απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών εγκρίνεται το καταστατικό που περιλαμβάνει 20 άρθρα.

Οι αείμνηστες δύο αρχόντισσες της Κηφισιάς, Άννα Καμπίτση και Άννα Καράπα, πρωτοστάτησαν σε αυτό το φιλανθρωπικό έργο και τιμήθηκαν με την επωνυμία της Αδελφότητος και του Ιδρύματος στην προστάτιδά τους ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.