Σήμερα Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας το οποίο τελέσθηκε στο χωρίον Βαπτιστής και συγκεκριμένα στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Τιμίου Προδρόμου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ανέφερε μεταξύ άλλων: “…..Μετά την μεγάλη Δεσποτική εορτή των Αγίων Θεοφανείων τιμούμε σήμερα το ιερό πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο οποίος είχε κύριο λόγο και παρουσία κατά την βάπτιση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού….

Ο Άγιος Ιωάννης, ενώνει με την προφητική αξία του τον κόσμο και τα πρόσωπα της Παλαιάς Διαθήκης με τον κόσμο και τα πρόσωπα της Καινής Διαθήκης…

Σήμερα, από τα αγιασμένα ύδατα του Ιορδάνου ποταμού, ο Άγιος Πρόδρομος, μας χαρίζει πνευματική ειρήνη και μας καλεί, μέσα στην χάρη της ειρήνης του Θεού, να ζήσουμε το μυστήριο της παρουσίας της Αγίας Τριάδος στην ανθρώπινη ιστορία…”.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος πρίν την απόλυση της Θείας Ευχαριστίας απένειμε το οφφίκιο του “πρωτοπρεσβυτέρου” στον αξιοσέβαστο εφημέριο του χωρίου Βαπτιστή, τον π. Χρήστο Τσινάλη και ευλόγησε πατρικά την εκλεκτή πρεσβυτέρα του Δέσποινα, ευχαριστώντας τους για την αγαθή και καρποφόρα πολυδεκαετή διακονία τους στην τοπική Εκκλησία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.