Σήμερα Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας στο χωριό Άγιος Αντώνιος στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου.

Παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος στην ομιλία του,ανέφερε μεταξύ άλλων: “….Αγαπητοί μου αδελφοί, λίγες ημέρες μετά την εορτή του Αγίου προστάτου του χωριού μας, χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσά σας ώστε να ζητήσουμε μαζί την πρεσβεία του και την ευλογία του…..

Στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή του Αποστόλου Λουκά, η οποία περιγράφει την θεραπεία του τυφλού, ο Κύριός μας δοκιμάζει την αναζήτηση του ανθρώπου και τελικά ευθέως τον ρωτά λέγοντας: “τί σοι θέλεις ποιήσω;”.

Ο Κύριος, ως καρδιογνώστης, αναμένει την ελεύθερη συμπόρευση μαζί Του, την ελεύθερη έκφραση της καρδίας μας, την ελεύθερη και αβίαστη προσευχητική επιμονή μας… Ο τυφλός του σημερινού Ευαγγελικού γεγονότος, δοκιμάστηκε και έδειξε συνέπεια στην πίστη του.

Η συμπεριφορά του τυφλού καταθέτει σε όλους μας την δύναμη της ψυχής του και το πνευματικό του θάρρος….

Αδελφοί μου, ας κρατήσουμε στην ζωή μας τα σωτηριώδη ρήματα της καρδίας του τυφλού της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής και η συνέπειά μας στην αγάπη μας πρός τον Κύριό μας θα είναι πάντοτε η δύναμη της ενότητάς μας…”.

Μετά την Θεία Ευχαριστία,ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την βασιλόπιττα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Αντωνίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβει στην ανδρώα Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου και ευλόγησε την βασιλόπιττα των Πατέρων της Ιεράς Μονής παρουσία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβερνήσεως κ. Γεωργίου Γεωργαντά, του Βουλευτού κ. Γεωργίου Φραγγίδη, του Αντιπεριφεριάρχου κ. Ανδρέου Βεργίδη, του Δημάρχου κ. Δημητρίου Κυριακίδη και ορισμένων εκ των λαικών διακονητών στην Ιερά Μονή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.