Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.Βαρθολομαίος προεξήρχε του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Θεράποντος της όμορφης πόλεως του Κιλκίς.

Τηρουμένων όλων των υγειονομικών συστάσεων,παρουσία του αντιπεριφερειάρχου κ. Ανδρέου Βεργίδη και πιστών μελών της Ενορίας ο Σεβασμιώτατος είπε στο κήρυγμά του μεταξύ των άλλων: “….Αγαπητοί μου αδελφοί,ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος,όπως προεφήτευσε ο Προφήτης Μαλαχίας,προετοίμασε την οδό της ελεύσεως του Κυρίου μας, βαπτίζοντας “εν ύδατι” όλα τα πρόσωπα που έρχονταν κοντά του, κηρύσσοντας την μετάνοια, την εσωτερική συντριβή και την υπαρξιακή αναθεώρηση…

Το κάλεσμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, παραμένει κάλεσμα πνευματικής αφυπνίσεως και εγρηγόρσεως, κάλεσμα στην αύρα της πνευματικής ειρήνης και της λυτρώσεως, καθότι το κήρυγμα μετανοίας είναι ο αναβαπτισμός μας στην ενέργεια του Αγίου Πνεύματος….

Αδελφοί μου, σκοπός της ζωής μας είναι η ένωσή μας με το Πανάγιο Πνεύμα κατά το πρότυπο της ζωής, του κηρύγματος και της εμπειρίας των Αγίων της πίστεώς μας. Ο προφητικός λόγος του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, μας ενισχύσει και μας στερεώνει στο βίωμα της βαπτίσεώς μας “εν Πνεύματι Αγίω”….”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.