Σήμερα, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2022, πανηγύρισε η Ορθόδοξη Εκκλησία την μεγάλη Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου εόρτασαν τα ορεινά και μικρά Θεοδόσια την Δεσποτική Εορτή, στην οποία τιμάται και ο Ιερός Ναός του χωρίου.

Μέσα σε έντονες καιρικές συνθήκες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος βρέθηκε στα Θεοδόσια και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Ευχαριστίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος ανέφερε στους εκκλησιαζομένους κατοίκους του χωρίου, οι οποίοι παρά την χιονόπτωση προσήλθαν στην πανηγυρική εκκλησιαστική σύναξη, μεταξύ άλλων και τα εξής:

“…Σήμερα αγαπητοί μου αδελφοί η Εκκλησία, μας συγκεντρώνει όλους με πνευματική χαρά και μας καλεί να ψάλλουμε “Τον Ιερόν η ιερά Παρθένος προσεκόμισεν, εν Ιερώ τω Ιερεί απλώσας δε αγκάλας ο Συμεών, εδέξατο τούτον αγαλλόμενος”……

Σήμερα η Εκκλησία μας παιδαγωγεί δείχνοντάς μας, την κίνηση του Κυρίου και της Παναγίας προς τον Ναό για την εκπλήρωση του έθους του Νόμου, δείχνοντάς μας το υπόδειγμα της υπακοής, ως μέγιστο πνευματικό βήμα σεβασμού των αξιών που διέπουν την ζωή

Κανείς δεν μπορεί να σωθεί ή να συντηρηθεί στην ζωή επιδεικνύοντας ασέβεια στις αξίες που την διέπουν και που της προσφέρουν ανατατική και ελπιδοφόρα δυνατότητα.

Η γνήσια και ανυπόκριτη υπακοή εκδηλώνεται με ανυστερόβουλο σεβασμό και είναι δείγμα μόνον των ενάρετων ανθρώπων…. Ο Κύριός μας αδελφοί μου, ο οποίος δημιουργεί τον Νόμο, υπακούει στον Νόμο, ως άνθρωπος, για να μας απελευθερώσει από κάθε μορφή ιδιοτέλειας και να ενσταλάξει στην ψυχή μας την λαχτάρα για το απόλυτο, την λαχτάρα για τον σεβασμό των αξιών και την υπακοή…”

Πριν την λήξη της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε η Αρτοκλασία των πιστών και ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε την φιλοξενία των κατοίκων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.