Σήμερα, Παρασκευή 13 Μαίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος της πόλεως του Κιλκίς.

Παρουσία του Δημάρχου κ. Δημητρίου Κυριακίδη, του Αντιπεριφεριάρχου κ. Ανδρέα Βεργίδη, εκπροσώπου των στρατιωτικών αρχών της πόλεως και πλήθους πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος ανέφερε μεταξύ των άλλων: “….Πανηγυρίζουμε την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος του Θαυματουργού μέσα στην Αναστάσιμη περίοδο και αισθανόμαστε μια πνευματική εν Κυρίω υπερηφάνεια…

Ο Άγιος μας, του οποίου έχουμε την εξαιρετική ευλογία να προσκυνούμε απότμημα του Ιερού του Λειψάνου, μας παρουσιάζει μια χαρισματική ετοιμότητα στον συνδυασμό του απροσίτου…

Δέχεται το μαρτύριο μπροστά στην Αγία Τράπεζα, με πνευματική και ασκητική ρωμαλαιότητα,και ενώνεται με τον αναστάντα Κύριό μας, ζώντας το μαρτύριο του αίματος με αποστολικό ηρωικό φρόνιμα…”.

Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού και πρίν την περιφορά της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος προχείρησε έναν ευσεβή νέο μαθητή β’ τάξεως λυκείου, στην τάξη των Αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.