Στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων και Προστατών του Κιλκίς, ιερούργησε σήμερα, Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος. Ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, τον οποίο προβάλλει και την Δ' Κυριακή των Νηστειών, λόγω του περισπούδαστου συγγράμματός του και του παραδείγματός του.

Στις ευλογημένες στιγμές της Ευχαριστιακής Συνάξεως, προσετέθη και η χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Ιεροδιακόνου π. Γεωργίου Ιωσηφίδη, ενός νέου οικογενειάρχη που διακρίνεται για τον ζήλο και την αγάπη του για την Εκκλησία και διακονούσε μέχρι πρότινος στον προαναφερόμενο Ναό.

Στην προσφώνησή του ο Διάκονος εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης προς τον Σεβασμιώτατο για την πατρική του αγκαλιά, τους Πατέρες που συνήργησαν για την κατά Θεόν προκοπήν του, την οικογένεια του για την υποστήριξη και όλους όσοι τον ευεργέτησαν προκειμένου να φθάσει η σημερινή και πολύ σημαντική γι’ αυτόν ημέρα, εκπληρώνοντας έναν παιδικό του πόθο.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος, στον λόγο του προς το νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο τόνισε πατρικώς μεταξύ άλλων και τα εξής: «Σήμερον, παιδί μου Γεώργιε, που η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, συγγραφέως του περίφημου ομώνυμου έργου του, το οποίο θεωρείται ως ένα πολύτιμο μέσο πνευματικής καθοδήγησης για τους αγωνιζόμενους πιστούς, προσέρχεσαι να λάβεις τον δεύτερο βαθμό της αγίας ιερωσύνης, έτσι ώστε, ως υπηρέτης του μυστηρίου του Ιησού Χριστού να κατασταθείς και πιστός οικονόμος των θείων μυστηρίων Του στην αγία Εκκλησία Του.

Μέσα από την ευθύνη που αναλαμβάνεις, καλείσαι να διακονήσεις τον Θεό και το ποίμνιο που θα σου αναθέσει η Εκκλησία με παρρησία, ιερό ζήλο, υπακοή, πίστη και ταπείνωση ώστε με τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος να καταστείς άξιος εργάτης του θείου Αμπελώνος του Κυρίου μας.

Στην πορεία σου αυτή δεν θα είσαι μόνος, όσο δύσκολη και ανηφορική κι’ αν είναι! Θα είναι μαζί σου ο Παντοδύναμος Θεός και συ θα πορεύεσαι στην ιερατική σου διακονία με αγάπη, πίστη, μελέτη του Λόγου του Θεού, αυταπάρνηση και θυσιαστικό φρόνημα, έτσι ώστε, να έχεις την σκέπη του Αγίου Θεού πάντοτε στην ζωή σου και στο έργο που μόλις ανέλαβες! Είσηλθε εις τη χαρά του Κυρίου σου”.

Άξιος αναφώνησε το εκκλησίασμα που συμμετείχε στις ιερές στιγμές των Μυστηρίων της Εκκλησίας, με τον νέο Πρεσβύτερο να δέχεται τις ευχές των πιστών κατά τη διανομή του αντιδώρου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.