Την Παρασκευή 6 Μαίου 2022 το χωριό Κρηστώνη, στην ευρύτερη περιοχή της πόλεως του Κιλκίς, γεύτηκε μια ανεπανάληπτη πνευματική εμπειρία!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος εγκαθίδρυσε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής απότμημα του Ιερού και Θαυματουργού της λειψάνου, ως μόνιμη ευλογία των κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Αρσενίου του εν Πάρω, το οποίο συνόδευε ο Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου Λαγκαδά Αρχιμ. Αντώνιος ώστε, να παραμείνει στον Ιερό Ναό έως την Κυριακή των Μυροφόρων και να προσφέρει στους ευλαβείς κατοίκους την αγιαστική του ευλογία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα καθώς και τον Καθηγούμενο κ. Αντώνιο και ανέφερε στο εκκλησίασμα μεταξύ των άλλων: “….Αδελφοί μου, η Αγία Παρασκευή, της οποίας απότμημα του Θαυματουργού Λειψάνου θα παραμείνει, προς ευλογία σας, μόνιμα στον Ιερό Ναό κατέθεσε στον Χριστό και στην οικουμένη το μαρτύριο του αίματος…

Ο Όσιος Αρσένιος ο εν Πάρω, του οποίου απότμημα του Ιερού Λειψάνου αγιάζει με την παρουσία του αυτές τις ημέρες την περιοχή μας, κατέθεσε στον Χριστό και στην οικουμένη το μαρτύριο της συνειδήσεως….

Οι Άγιοι, μας δείχνουν τον τρόπο της ενώσεώς μας με τον Κύριό μας. Μόνον ως ομότροποι των Αγίων μας, θα ζήσουμε οντολογικά την Ανάσταση του Χριστού!

Μόνον ως ομότροποι των Αγίων μας, θα ξεπεράσουμε τους πνευματικούς κινδύνους και τους πειρασμούς ώστε να συναναστηθούμε εν Χριστώ!…”.

Πρίν την απόλυση της Ιεράς Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε σε Αναγνώστες της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου δύο ευλαβείς νέους, οι οποίοι απο ετών διακονούν στο Ιερό Αναλόγιο.

Την ευθύνη της υποδοχής των Ιερών Λειψάνων και των Ιερών Ακολουθιών έως την Κυριακή 8 Μαίου 2022, έχει ο δραστήριος εφημέριος Κρηστώνης Πρωτοπρ. Ιάκωβος Δουβαλίδης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.