Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προεξήρχε του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην κωμόπολη της Ν. Μεσημβρίας, εγκαινιάζοντας το εορταστικό διήμερο επι τη εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, του οποίου πανηγυρίζεται η μνήμη, διότι μέρος της Τιμίας Κάρας του Αγίου θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό, ως πολύτιμη ευλογία των προγόνων του τόπου, οι οποίοι κατά τις ώρες του ξεριζωμού τους, έφεραν με κίνδυνο της ζωής τους,απο την Μεσημβρία, τα ιερά λείψανα των Αγίων Στεφάνου, Εύπλου, Μοδέστου κ.ά καθώς και ιερά εικονίσματα.

Ο Σεβασμιώτατος κ Βαρθολομαίος ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του: “…Ο σαρκωθείς Κύριός μας, μετά απο υπόδειξη του Αγγέλου, ξεριζώνεται και φεύγει προς την Αίγυπτο, ώστε να γλυτώσει την φονική διάθεση του Ηρώδου, ο οποίος έψαχνε απεγνωσμένα να βρεί το Θείο Βρέφος και να το σφαγιάσει για να γλιτώσει την εγκόσμια βασιλεία του….

Αδελφοί μου, απο τότε έως και σήμερα, έως και την Δευτέρα Παρουσία Του, όλους τους χρόνους, παρουσιάζονται και θα παρουσιάζονται άνθρωποι με την επιθετικότητα του Ηρώδη, που ζητούν και θα ζητούν με πολλούς τρόπους την αμαύρωση του Κυρίου και Θεού μας…

Εμείς, ας επαναλαμβάνουμε στους συγχρόνους είρωνες του Θεού,που υποτιμούν και χλευάζουν απαξιωτικά όλους εμάς, τον λόγο του Αγίου Στεφάνου κατά την ώρα του μαρτυρίου του λέγοντας, “Κύριε, μη στήσης αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην”….

Επίσης, τώρα που έχουμε κάνει το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο εμβόλιο κατά της φονικής ασθενείας, ας προτρέψουμε και κάποιοι ας απαιτήσουν, οι σύγχρονοι είρωνες με θεσμική θέση, να κάνουν επιτέλους ένα εμβόλιο ευπρέπειας!

Συχνά τέτοιες ημέρες προσπαθούν να προκαλέσουν την ψυχή μας και την αξιοπρέπειά μας ειρωνεύοντας τα πιστεύματά μας.

Ας εμβολιαστούν με το εμβόλιο της ευπρέπειας, μιάς και απέχει η ζωή μας απο την αγέλη. Η κοινωνία έχει όρους συνοχής οι οποίοι πρέπει να γίνονται καθολικά σεβαστοί, απο χριστιανούς και απο μή!

Γιατί να υπάρχει στον εμμονικό λόγο κάποιων μονομέρεια; Δεν σας προβληματίζει αυτό ;”.

Στην Θεία Σύναξη παρέστει ο Δημάρχος Χαλκηδόνος κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος, Πρόεδροι Συλλόγων και μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ενορίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.