Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, χοροστάτησε σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος τέλεσε την ιερά ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού και τους Ιεροδιακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ευλαβείς πιστοί όλων των ηλικιών υπερεπλήρωσαν τον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό για να μετάσχουν της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, να αποδώσουν τα “Χαίρε” προς την Υπεραγία Θεοτόκο και να προσευχηθούν θερμά προς τη Μητέρα του Θεού και Μητέρα όλων!

Μια ευλογημένη πορεία μέσα στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή ολοκληρώνεται σήμερα με την τέλεση του Ακαθίστου Ύμνου και ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στα “Χαίρε” που απηύθυνε ο Λαός του Θεού, τα οποία χαρακτήρισε “Χαίρε” της ελπίδας και της παρακλήσεως, της δοξολογίας και της καυχήσεως ώστε να λάβει χάρη από τη χάρη της και έλεος από το έλεος του Υιού Της!

Σήμερα, είπε, ενθυμούμεθα το ιστορικό γεγονός του Ακαθίστου ύμνου και της δοξολογίας προς το πανίερο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και με όμοιο φρόνημα ατενίζουμε ικετευτικώς την ιερή της Εικόνα!

Αναλύοντας τους στίχους “Χαίρε πύρινε στύλε, οδηγών τους εν σκότει…” υπογράμμισε ότι η Παναγία μας σαν “πύρινος στύλος” ενδυναμώνει, φωτίζει, χαριτώνει και ομορφαίνει όλους όσοι την επικαλούνται και μέσα σε αυτήν τη μοναδική δύναμη της που είναι πυρακτωμένη από θεϊκή αγάπη και πίστη μας κάνει μέτοχους της θεϊκής αγάπης! Μας φωτίζει από το σκοτάδι και μας καθοδηγεί στην πορεία της ασκήσεως, της νηστείας, της επιγνώσεως του εαυτού μας…

“Χαίρε σκέπη του κόσμου πλατυτέρα νεφέλης…”, διότι μας σκεπάζει ενώνοντας τον ουρανό με τη γη και σαν νεφέλη μας προσφέρει την ασφάλειά και την ένωσή μας με τα ουράνια και τα υπέρλογα του Θεού.

Αυτήν την ιδιαίτερη παρουσία της Παναγίας στη ζωή όλων, παρακάλεσε ο Σεβασμιώτατος, να την έχουν όλοι καθημερινά στην προσευχή τους ως μία στάλα σε ένα ποτήρι δακρύων χαράς και δοξολογίας ώστε να κοινωνούμε το πρόσωπο και τη χάρη της Παναγίας Μητέρας μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.