Στο πανηγυρίζων Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου ιερούργησε ανήμερα της εορτής τους, Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Πλαισιούμενος από Ιερείς της περιοχής και τον Εφημέριο του Ι.Ν. Προφήτη Ηλιού Δοϊράνης π. Χριστόδουλο Κοταϊδη, ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του προς τους ευλαβείς πιστούς που προσήλθαν στα σύνορα, μίλησε για το βίο και τη δράση των δύο Αγίων Θεσσαλονικέων, οι οποίοι έδρασαν τον 9ο αι. μ.Χ. και ανήκουν χωρίς αμφιβολία στις κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας.

Φώτισαν, όπως είπε, με το σωτήριο μήνυμα του Ευαγγελίου, τους ευρισκομένους στα σκοτάδια της πλάνης λαούς της Κεντρικής Ευρώπης και ταυτόχρονα τους εκπολίτισαν, μεταλαμπαδεύοντας σ’ αυτούς τον θαυμαστό βυζαντινό πολιτισμό, κερδίζοντας επάξια τον σεβασμό των Σλάβων!

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο μήνυμα της ιεραποστολικής τους δράσης και στα αποτελέσματα του εκπολιτιστικού τους έργου, αποτελώντας δύο φωτεινούς οδοδείκτες της πίστεως για την Ορθοδοξία!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.