Μέσα από τα μάτια και την ψυχή των υπέροχων παιδιών του 2ου Δημοτικού Σχολείου δεκάδες κιλκισιώτες βίωσαν μια μοναδική εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Περίσσεψε η συγκίνηση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024, όταν τα υπέροχα παιδιά του ιστορικού Σχολείου της πόλης παρουσίασαν με αφηγήσεις, ποιήματα και ζωγραφιές τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας, πολλές φορές μέσα από τα λόγια των παππούδων και των γιαγιάδων τους, της προσφυγομάνας του Κιλκίς.

Οι δασκάλες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, Αναστασία Διαμαντίδου της Α1΄ τάξης και Αγάπη Πολυμένη της ΣΤ2΄ τάξης, βοήθησαν με εξαιρετικό τρόπο τους μαθητές τους, και τους άφησαν να μιλήσουν οι ίδιοι, «που με τόση ευλάβεια και τόσο σεβασμό παρουσίασαν με τη δική τους ψυχή και τα δικά τους μάτια το τραγικό γεγονός της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του Σχολείου κ. Κώστας Ταλαμπίρης ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Χατζηαποστόλου, ενώ την παρακολούθησαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς κ. Σωτήρης Μαρκάδας και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θέμης Κοσμίδης.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς αφού συνεχάρη ολόθερμα Εκπαιδευτικούς και μαθητές για την συγκινητική εκδήλωση που τιμά τη μνήμη των προγόνων Ποντίων, τόνισε τη σπουδαιότητα της διατήρησης της μνήμης των Ελλήνων του ένδοξου και μαρτυρικού Πόντου και τη μεταλαμπάδευση της ιστορικής γνώσης στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον.

Η φλόγα της μνήμης όσο δεν σβήνει και είναι αναμμένη στις καρδιές μας, είπε, τότε η μνήμη των προγόνων και αδελφών μας τιμάται όπως πρέπει και το δίκαιο αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας παραμένει πάντοτε επίκαιρο.

Στο τέλος, οι γονείς των μαθητών που συμμετείχαν στην εκδήλωση πρόσφεραν στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου ποικιλία ποτών και ποντιακών εδεσμάτων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.