Το απόγευμα της Παρασκευής 5ης Απριλίου τ.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ακολουθούμενος από τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη, χοροστάτησε στην Γ' Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον καλαίσθητο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαοδικηνού.

Ενός μικρού ορεινού χωριού, στο οποίο υπηρετεί ο Πρωτ. π. Φίλιππος Καβατσικλής, νέος Αρχιερατικός Επίτροπος Κρουσίων, ο οποίος μαζί με τους ευλαβείς πιστούς, ενορίτες και προσκυνητές, υποδέχθηκε με αισθήματα πνευματικής χαράς τον Σεβασμιώτατο, για πρώτη φορά στην Ενορία του.

Άλλωστε, ο Σεβασμιώτατος καθόλη τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, επισκέπτεται κυρίως τα μικρά χωριά της επαρχίας του, προκειμένου να έρθει σε άμεση επαφή με το ποίμνιο του και να το ενισχύσει στον πνευματικό τους αγώνα.

Στο λόγο του, ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Βαρθολομαίος, εστιάζοντας στο στίχο των Χαιρετισμών, “Χαῖρε, τὸ ἄνθος τῆς ἀφθαρσίας, χαῖρε, τὸ στέφος τῆς ἐγκρατείας” τόνισε ο δρόμος της αφθαρσίας είναι μεν δύσκολο να το διαβούμε, αλλά όχι ανέφικτο και ακατόρθωτο, λαμβάνοντας θάρρος, δύναμη και χάρη από την Υπεραγία Θεοτόκο, Την οποία ως άνθος αφθαρσίας χάρισε ο Θεός στον κόσμο.

“Μας οδηγεί η Παναγία μας μέσα από την υποδειγματική της στάση σε μια προεικόνιση της αφθαρσίας, για την οποία παλεύουμε όλοι πνευματικά! Στον αγώνα μας αυτόν δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε συμμάχους τους Αγίους του Θεού αλλά και τα φωτοφόρα σημεία της ζωής της Υπεραγίας της Θεοτόκου, ως άνθος αφθαρσίας, ως ένα δοχείο της χάριτος της παρουσίας του Θεού!” είπε και συνέχισε αναφερόμενος στο επίκαιρο θέμα των γυναικοκτονιών που σκιάζει και θλίβει το πανελλήνιο.

“Η Παναγία μας χαρακτηρίστηκε καθόλη τη διάρκεια της επίγειας ζωής της από την εγκράτεια. Μια αρετή που πολλοί ξεχνούμε, ιδίως στις ημέρες, που χαρακτηρίζονται ως σκοτεινές και δύσκολες, αφού γινόμαστε συχνά μάρτυρες θλιβερών γεγονότων όπως με τις γυναικοκτονίες. Κανείς, μα κανείς, απ’ όλους αυτούς που εμπλέκονται δεν έχουν απευθύνει το “είναι” της ψύχης τους προς την Υπεραγία Θεοτόκο “Χαίρε το άνθος της αφθαρσίας”.

Είναι σίγουρο ότι μεγαλώνουν μακριά από τον Θεό, από την αίγλη των Αγίων, από τη χάρη της Παρθένου Μαρίας, γι’ αυτό και είναι πιο εύκολη η σκοτοδίνη του νου, είναι πιο εύκολο το έργο του Διαβόλου να τους οπλίσει το χέρι και να αφαιρέσουν μια ζωή”.

Εξήρε την αρετή της εγκράτειας για να ευχηθεί η Παναγία ως άνθος αφθαρσίας και ως στέφος εγκρατείας να σκηνώσει στη ζωή και να οδηγεί τα διαβήματα όλων και συνεχάρη τον δραστήριο Ιερέα π. Φίλιππο για την καλή του διακονία στις Ενορίες που υπηρετεί με ιερό ζήλο και αφοσίωση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.