Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Περιστερίου Κιλκίς ιερούργησε σήμερα, Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος μετά την τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο της μητρός του Προϊσταμένου του Ναού Παν. Αρχιμ. Δημητρίου Μπίκα, Ευαγγελίας.

Στο κήρυγμά του, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, μίλησε για το μαρτύριο της Αγίας Ανυσίας, μαθήτριας του Αγίου Δημητρίου και αναφέρθηκε λέγοντας: “Η Αγία Ανυσία μαρτυρά ότι στην αγάπη υπάρχει πάντοτε θυσία. Απέδειξε με τη ζωή της και με το νεανικό της σφρίγος ότι η αγάπη προς τον Χριστό είναι μια σχέση πνευματική, η οποία συγκεφαλαιώνει στη ζωή και στην ύπαρξη ένα πλήθος αρετών, οι οποίες μπορούν να εμπνεύσουν έναν νέο κάθε εποχής…

Η νεαρή μαθήτρια του Αγίου Δημητρίου από την κατακόμβη της κατηχήσεώς της δεν οδηγήθηκε στην αγχόνη και στο Μαρτύριο μόνο αλλά κυρίως οδηγήθηκε σε ένα περιόμενο ζωής και σχέσης αγάπης με τον δωρεοδότη Χριστό, από τον Οποίο έλαβε νόημα και προορισμό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.