Την μεγίστη ευλογία να αποθησαυριστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μικροκάμπου Κιλκίς τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου, έχουν πλέον οι ευλαβείς πιστοί του Οικισμού και της ευρύτερης περιοχής της Πικρολίμνης Κιλκίς.

Η τιμή και ο σεβασμός στον μεγάλο αυτόν Άγιο της Εκκλησίας μας στην συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι τυχαία, μιας και υπάρχει Ιερό Παρεκκλήσιο προς τιμήν του και πλέον η μόνιμη παρουσία στον Ναό θα ευλογεί και θα αγιάζει τον κάθε Χριστιανό, αποτελώντας πηγή χάριτος και αγιασμού.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης και χαράς, το εσπέρας της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος κόμισε το Ιερό Λείψανο και εν συνεχεία χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού, πλαισιούμενος από Πατέρες της περιοχής, εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος πιστών.

Στην προσλαλιά του τόνισε ότι οι Άγιοι αποτελούν τους οδηγούς στην πορεία μας να γνωρίσουμε καλύτερα τον Θεό, τους φωτεινούς οδοδείκτες της κατά Χριστόν ζωής, το εφηρμοσμένο δηλαδή Ευαγγέλιο του Χριστού, σε έναν κόσμο που κλυδωνίζεται μέσα στα κύματα της παρακμής, της αντινομίας και της αμνημοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί μεγάλη ευλογία για την Ενορία η έλευση και μόνιμη παρουσία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου, που έδωσε τη δική του μαρτυρία για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ενώ ειδική αναφορά έκανε και για την εορτή της μνήμης της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας και του θαυμαστού βίου της.

Επαίνεσε καθηκόντως τον Εφημέριο του Ναού και τους καλούς του συνεργάτες για την προσπάθεια και τους κόπους τους, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο τους, που στην επαρχία και στα χωριά που ερημώνουν, η αξία είναι μεγαλυτέρα και σπουδαιοτέρα.

Ακολούθησε εκδήλωση με τραγούδια και χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροκάμπου, τα οποία συμπλήρωσαν τα αισθήματα χαράς για την μεγάλη αυτή ημέρα για τον Μικρόκαμπο της Πικρολίμνης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.