Διαβάστε την προσλαλιά του Σεβασμιώτατου:

“Όσο οι άνθρωποι εμβαθύνουν στα γεγονότα και στα μεγαλεία της Εκκλησίας μας τόσο ανακαλύπτουν έναν εσωτερικό πλούτο που δεν θέλουμε να εξωτερικευτεί. Οι χάρες και δωρέες που δίδει η Εκκλησία είναι τόσο μεγάλες που οφείλουμε να τις διαφυλάξουμε και στην καρδιά μας και μέσα από τον τρόπο έκφρασης της ζωής μας”

“Εάν παίρναμε τα του Θεού έργα και λόγια και των Αγίων και θέλαμε να τα εφαρμόσουμε στην καθημερινή ζωή και στους κοσμικούς Οργανισμός κάτι καλά θα πήγαινε. Εάν προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε αυτά που κάνουμε ως άνθρωποι στη ζωή μας τότε είναι σίγουρο ότι θα καταλήξουμε σε αποτυχία” είπε μεταξύ των άλλων και συνέχισε: “Ο Θεός είναι άπειρος, απερινόητος, αόρατος, ακατάληπτος και εμείς θέλουμε να τον περιορίσουμε στα μυαλά μας, στις σκέψεις μας, στα έργα μας.

Γι’ αυτό και αρχίζει η αποτυχία. Εμείς οι Χριστιανοί που συμμετέχουμε στη ζωή της Εκκλησίας πολλές φορές λανθάνουμε. Εκείνος που δεν έλαθε μεταξύ των πολλών εκατομμυρίων Αγίων ήταν ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος μέσα από από την ταπείνωση του και την βιοτή του εξέφραζε Χριστόν, και Τούτον Εσταυρωμένον και Αναστάντα. Αυτό κατάθεσε στην Εκκλησία ο Άγιος και εμείς έχουμε το νέκταρ κατά των υμνωδό για να γλυκάνουμε τη ψυχή μας”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.