Με τη συμμετοχή πολλών πιστών εορτάστηκε η ιερά μνήμη των Αγίων ενδόξων και Θεοσέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων στο πανηγυρίζων Ιερό Παρεκκλήσιο του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Του λαμπρού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους καθώς και από τον Προϊστάμενο του Ναού Παν. Αρχιμ. π. Ευγένιου Ιωάννου ενώ ανάμεσα στους πιστούς ήταν μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, Αντιδήμαρχοι, κ.α.

Στο τέλος της Ακολουθίας λιτανεύθηκε η Ιερή Εικόνα των Αγίων στους δρόμους πέριξ του Νοσοκομειακού Ιδρύματος προς ευλογία των πιστών και ιδιαιτέρως των ασθενών.

Στην προσλαλιά του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς αναφέρθηκε στις προσωπικότητες των δύο μεγάλων Αγίων που τιμά η Εκκλησία μας, για να τονίσει ότι η συνθήκη των Μεδιολάνων που υπέγραψε ο Μέγας Κωνσταντίνος δεν είχε αξία μόνο για την εποχή της αλλά και για τη σημερινή καθώς και σήμερα ο χριστιανικός κόσμος βάλλεται ποικιλοτρόπως και σήμερα υπάρχουν ομολογητές και μάρτυρες της πίστεώς μας, οι οποίοι διατρανώνουν την αγάπη τους προς τον Σωτήρα Χριστό με το μαρτύριο του αίματος.

“Ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο οποίος ανατράφηκε από την Χριστιανή Μητέρα του Ελένη, είχε πάντοτε στη ζωή του την ευλογία της παρουσίας της Αγίας Τριάδος, είχε στη ζωή του την ευλάβεια και την αγάπη του προς τον Χριστό, είχε την εσωτερική διάθεση να βρίσκεται πάντοτε κοντά στον Χριστό!

Ας αναλογιστούμε τι προσέφερε η συνθήκη των Μεδιολάνων με την ανεξιθρησκεία. Σταμάτησε τους διωγμούς των Χριστιανών οι οποίοι βρήκαν από τις κατακόμβες και χτίζοντας Ναού μπορούσαν ελεύθερα να δολολογήσουν το Όνομα του Κυρίου και της Κυρίας Θεοτόκου.

Γι΄αυτό ας είμαστε σταθεροί στο φρόνημα της πίστεως προς τον Χριστό, ας είμαστε ευλαβείς προς το πρόσωπο του Αναστάντος Κυρίου μας και ας προσευχόμαστε με θέρμη προς τον Θεό και τους Αγίους μας Κωνσταντίνο και Ελένη, έτσι ώστε με την ευλάβεια τους και το ιεραποστολικό τους φρόνημα να πορευόμαστε στη ζωή μας σε εποχές, όπως σήμερα, που πολλά μαρτυρούν την αποστασία από τον Λόγο και την Αλήθεια του Χριστού. Και σήμερα υπάρχουν συνθήκες, νομοθετήματα και συμπεριφορές οι οποίες αποστρέφονται την ιερότητα του Ευαγγελίου και τις αξίες που προσέφερε ο Λόγος του Θεού. Το βιώνουμε τόσο στην πατρίδα μας, όσο και διεθνώς. Εμείς ας είμαστε ενωμένοι με την αλήθεια του Χριστού, ας βιώνουμε την κατάσταση της καθαρότητος και της πραγματικής ενώσεως με τον Κύριο μέσα από τη συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας, για να είμαστε και εμείς φωτόμορφοι, έχοντας τη χάρη και την ευλογία του Αναστάντος Κυρίου μας”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.