Έχουμε φτάσει σήμερα τα 1.162 κρεβάτια ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Από αυτά, τα 609 είναι ΜΕΘ για non Covid περιστατικά και 553 για COVID περιστατικά. Το υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ αντέδρασαν γρήγορα, εφάρμοσαν το σχεδιασμό τους, δημιούργησαν παραπάνω κλίνες ΜΕΘ, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο MEGA. Πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν και μετακινήσεις ασθενών, τονίζοντας ότι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες κάνουν αεροδιακομιδές από τη μια χώρα στην άλλη για να υποστηρίξουν τα συστήματά τους.

Ο κ. Κικίλιας ρωτήθηκε και για τη στάση του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου ο οποίος βρέθηκε θετικός στο κορωνοϊό αλλά δεν θέλησε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

«Και ως υπουργός και ως γιατρός και ως άνθρωπος, εγώ πιστεύω. Η Βίβλος λέει και ο Χριστός λέει: αγαπάτε αλλήλους και προστατεύετε αλλήλους. Και είναι το πιο σημαντικό μήνυμα αγάπης το οποίο μπορεί να υπάρχει από τον άνθρωπο στο συνάνθρωπό του. Προστατεύω τον διπλανό μου, φοράω μάσκα, σέβομαι τη ζωή του. Αν τον αγαπάω πραγματικά, σέβομαι την υπόστασή του. Και νομίζω ότι όλοι πρέπει να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Όλοι πρέπει να προσέχουν, όλοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Κανείς δεν εξαιρείται από αυτό», ανέφερε.

Με κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος δήλωσε πως είναι θετικός, προσερχόμενος στο Νοσοκομείο του Ρίου, συνοδεύοντας τον διάδοχό του, Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, ο οποίος παρέμεινε για νοσηλεία, καθώς διαγνώστηκε επίσης θετικός στον κορωνοϊό. Οι γιατροί κάλεσαν τον τέως Καλαβρύτων να παραμείνει για νοσηλεία, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Φαίνεται πως υπέγραψε, δε, χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.