Την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών για περιφορά του Επιταφίου στον προαύλιο χώρο των Ναών -χωρίς αν είναι δυνατόν να γίνει πομπή- και προσκύνηση αυτού εκτός των Ναών μόλις ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στους εξωτερικούς χώρους των ναών να τηρείται η ενδεδειγμένη απόσταση, αν είναι δυνατόν των 10 μέτρων μεταξύ των πιστών!

Όσο για το πόσοι θα βρίσκονται εντός των ναών κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, η εισήγηση της Επιτροπής αναφέρεται σε 1 πιστό προς 25 τ.μ. σε αντίθεση με το 1/20 τ.μ., που πρότεινε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης, η Επιτροπή των Ειδικών εισηγήθηκε τη χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς είτε εντός είτε εκτός των εκκλησιών και την εφαρμογή υποχρεωτικού διαγνωστικού τεστ τόσο για τους ιερείς όσο και για το προσωπικό των ναών. Όσον αφορά το ωράριο, η Επιτροπή εισηγήθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας να αρχίζει στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ στις 9 την ημέρα του Πάσχα. Σχετικά με την Κυριακή του Πάσχα, κατ΄ εξαίρεση να μπορέσουν να συναντηθούν δύο οικογένειες με ανώτατο αριθμό τα 9 άτομα. Αν πρόκειται για συνάθροιση σε υπαίθριο χώρο, θα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης έως 12 ατόμων.

Τα συναρμόδια υπουργεία θα αναλύσουν διεξοδικά τα μέτρα που τα αφορούν

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.