Κιέβου Επιφάνιος: Την ώρα που οι γείτονες μας βομβαρδίζουν, οι Έλληνες έδειξαν πραγματική αδελφική αγάπη.

Κιέβου Επιφάνιος: Με μηνύματα αγάπης και ευγνωμοσύνης προς την Ελλάδα ολοκληρώνει την επίσκεψη του στην Καβάλα και στη Θάσο, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

“Επιστρέφω στην πατρίδα μου την Ουκρανία γεμάτος συναισθήματα βαθιάς ευγνωμοσύνης, αδελφικής ενότητας, πνευματικής ανάτασης και αληθινής χριστιανικής αγάπη, τα οποία ένιωσα σε μεγάλο βαθμό αυτές τις λίγες ημέρες κατά την πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα ως Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας”, αναφέρει ο κ. Επιφάνιος.

Όπως τονίζει, η πρόσκληση για την επίσκεψη ήρθε σε στιγμές δύσκολες για το Κιέβο και όλη την Ουκρανία, “όταν οι πόλεις μας καταστρέφονταν από τους Ρώσους εισβολείς”.

“Διάβασα αυτή την πρόσκληση υπό τον ήχο σειρήνων που προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο βομβαρδισμού. Αλλά ήταν σε αυτή την πρόσκληση που είδα ένα σημάδι της ευλογίας του Θεού. Ένα σημάδι ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον πόλεμο. Και παρόλο που τότε δεν ξέραμε τι θα μας συμβεί στην επόμενη ώρα, το σημάδι της εν Χριστώ αδελφικής αγάπης από τις αδελφές μας Εκκλησίες, άγγιξε την καρδιά μου και έθρεψε την ελπίδα. Και αυτή η ελπίδα έγινε πραγματικότητα: με τη βοήθεια του Θεού, χάρη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αυτή η επίσκεψη έγινε δυνατή”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κιέβου.

Εκφράζει για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα, ιδιαίτερα μάλιστα τη στιγμή που η γειτονική χώρα εξαπολύει επίθεση.

“Την ώρα που οι γείτονες μας στο βορρά, που έλαβαν το φως του βαπτίσματος από το Κιέβο και άκουσαν το κήρυγμα του Ευαγγελίου, τώρα ρίχνουν βόμβες και πυραύλους εναντίον μας, οι Έλληνες, μακριά από τη γη μας, μας έδειξαν αληθινή αδελφική αγάπη. Μοιράζονται τον πόνο και τη θλίψη μας, προσεύχονται για την Ουκρανία, παρέχουν πνευματική και υλική υποστήριξη στα θύματα της ρωσικής επιθετικότητας. Και είμαστε ευγνώμονες για αυτό”.

Τόνισε τέλος ότι με την επίσκεψη αυτή επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας είναι ισότιμη μεταξύ άλλων τοπικών αδελφών Εκκλησιών και έχει την ευλογία της Μητέρας Εκκλησίας.

“Η κοινή μας επίσκεψη σε ιερούς ιστορικούς τόπους, οι κοινές προσευχές και η ένωση στο ΜΥστήριο της Θείας ευχαριστίες μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο, και με πολυάριθμους ιεράρχες και κληρικούς, αποτελούν επιβεβαίωση αυτού. Δόξα τον Θεό για όλα!”, σημείωσε ο Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.