Η επιτυχημένη αντίστασή μας στην ανοιχτή ρωσική επίθεση συνεχίζεται εδώ καιένα μήνα. Αλλά στην πραγματικότητα οφείλουμε να ολοκληρώσουμε τον αγώναενάντια στη ρωσική ιμπεριαλιστική τυραννία, που ξεκίνησε πριν από περισσότεροαπό έναν αιώνα. Ολοκληρώνουμε το έργο που ξεκινήσαμε τότε - δημιουργούμε μιαΟυκρανία απαλλαγμένη από τα δεσμά της Μοσχοβίας: δεσμά ιδεολογικά, δεσμάπολιτικά, δεσμά θρησκευτικά.

Η αγάπη και η αλήθεια σπάνε τα δεσμά της σκλαβιάς. «Θα γνωρίσετε την αλήθεια,και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει» (Ιωάν. 8:32), λέει ο Σωτήρας στους μαθητές τουκαι σε όλη την ανθρωπότητα, καλώντας τους να ζήσουν και να ενεργήσουν μεδικαιοσύνη.Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα ανοιχτής επίθεσης, καθώς και όλα ταπροηγούμενα οκτώ χρόνια του ακήρυχτου πολέμου της Ρωσίας κατά τηςΟυκρανίας, η Εκκλησία μας τόνιζε συνεχώς ότι η αλήθεια είναι στο πλευρό τουλαού και του κράτους μας. Και όπου υπάρχει αλήθεια, εκεί είναι ο Κύριος. Και όπουείναι ο Κύριος, εκεί είναι η νίκη!Πιστεύουμε στον Θεό, άρα πιστεύουμε στη νίκη, την φέρνουμε πιο κοντά στηνενότητα, την αλληλοϋποστήριξη, τη θυσία, που εκδηλώνεται στην υπεράσπιση τουκράτους με τα όπλα στο χέρι και στην υπηρεσία των άλλων. Προσεγγίζουμε επίσηςτη νίκη με θερμή προσευχή, που τελείται κάθε μέρα, κάθε ώρα, στους ναούς μας,
πηγάζοντας από εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια καρδιές προς τον Θεό καιτους αγίους.

Αυτή η προσευχή είναι για τον ουκρανικό στρατό και το κράτος μας,για όσους υποφέρουν από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων δολοφόνων, για τουςπρόσφυγες. Η προσευχή μας είναι για νίκη και δίκαιη ειρήνη για την Ουκρανία. Ηπροσευχή μας είναι για αιώνια ειρήνη στη Βασιλεία των Ουρανών για τις ψυχέςΟυκρανών στρατιωτών και αμάχων των οποίων τη ζωή αφαίρεσαν οι Ρώσοιδολοφόνοι.Η προσευχή μας είναι και για την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.Επαναλαμβάνω το κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου προς τους αδελφούς και τις αδελφέςπου εξακολουθούν να υπάγονται στο Πατριαρχείο Μόσχας: ας ενωθούμε γύρω απότο Κίεβο, ας ενωθούμε στην Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας! Μηνπεριμένετε μέχρι να σας δοθούν άδεια ή οδηγίες από τη Μόσχα – οι πύραυλοι και οιβόμβες που σας ρίχνει τώρα ο ρωσικός στρατός με την απατηλή ευλογία του ηγέτητης Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κυρίλλου είναι ήδη η απάντηση στο ερώτημα τιείναι ο «Ρωσικός κόσμος». Αυτή η απάντηση είναι οι βομβαρδισμένοι, καμένοι,κατεστραμμένοι ναοί σας. Αυτή η απάντηση είναι η σιωπή του Κυρίλλου για ταεγκλήματα του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη, στο Χάρκοβο, στο Τσερνίχιβ καισε δεκάδες άλλες πόλεις και χωριά της Ουκρανίας.Δεκάδες κοινότητες και μια σειρά από μοναστήρια σε διάφορες περιοχές τηςΟυκρανίας έχουν ήδη εκπληρώσει εθελοντικά και συνειδητά το κανονικό τουςκαθήκον και ακολούθησαν τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας. Κάντε την επιλογή σας υπέρτης Εκκλησίας και της Ουκρανίας, υπέρ της αλήθειας. Οι πόρτες της ΟρθόδοξηςΕκκλησίας της Ουκρανίας και οι καρδιές μας είναι ανοιχτές σε όλους σας!Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Ηθικά, οι Ουκρανοί έχουν ήδη νικήσει. Και χάρηστο αδάμαστο πνεύμα και την υποστήριξη του ελεύθερου κόσμου, θα διώξουμε τονεχθρό από τη γη μας. Επικαλούμαι στον θαρραλέο ουκρανικό στρατό, στον Πρόεδροκαι την κυβέρνηση, στην πολιτεία και τις τοπικές αρχές, σε όλο τον ηρωικόουκρανικό λαό, την ευλογία Θεού!Ο Θεός ο Μέγας, ο Ενας, σώσε την Ουκρανία για εμάς!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.