Η εμπιστοσύνη και η ενότητα είναι κάτι που λείπει σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο στην ουκρανική κοινωνία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε τέτοιες περιόδους, ιδιαίτερη ευθύνη φέρουν εκείνοι οι ηγέτες, που δείχνουν τον δρόμο, οι οποίοι -με τα λόγια, με τις πράξεις και με το δικό τους παράδειγμα- εμπνέουν τους άλλους να κάνουν το καλό.

Κάθε χρόνο το ουκρανικό περιοδικό “HB” δημοσιεύει μια λίστα με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους της Ουκρανίας. Ανάμεσα στις υπόλοιπες σημαίνουσες προσωπικότητες της χώρας, από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, της επιστήμης, της τέχνης, του αθλητισμού και του πνεύματος, ξεχωρίζει ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, ο οποίος βρίσκεται συνολικά στην 34η θέση, πρώτος από όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες στην Ουκρανία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο Μητροπολίτης Ονούφριος της εν Ουκρανία εκκλησιαστικής παρουσίας του Πατριαρχείου Μόσχας βρίσκεται αρκετά παρακάτω, στην 48η θέση, ενώ κανένας άλλος θρησκευτικός ηγέτης δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα.

Συνεπώς, ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας αναγνωρίζεται από τους ειδικούς που καταρτίζουν αυτήν την λίστα κατ’ έτος, ως ο πλέον σημαντικός και ισχυρός θρησκευτικός ηγέτης στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες
από την Υπηρεσία Τύπου
της Ιεράς Μητροπόλεως Κιέβου
της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.