«Εξαιτίας των κοινών μας προσπαθειών κατέστη εφικτή η απελευθέρωση αρκετών ατόμων»

Του Κώστα Ονισένκο

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλις Λανσμπέργκις συναντήθηκε την Τρίτη ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος, καθώς και με συγγενείς των ατόμων που κρατούνται παράνομα στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, στο Ντονμπάς και την Κριμαία.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο πρέσβης της Λιθουανίας στην Ουκρανία Βαλντεμαράς Σαραπίνας, ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Λιθουανία Βολοντίμιρ Γιατσένκιβσκιι, ο διευθυντής του Τμήματος Ανατολικής Γειτονίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Λιθουανίας Σαούλιους Ντανιούνας, ο αναπληρωτής πρέσβης της Λιθουανίας στην Ουκρανία Τάντας Βαλιόνις, εκπρόσωποι ανθρωπιστικών οργανώσεων κ.ά.

“Δυστυχώς, για έβδομη χρονιά συνεχίζεται ο ακήρυχτος Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος και πολλοί Ουκρανοί βρέθηκαν παρανόμως φυλακισμένοι.

Η Εκκλησία μας δεν μένει αμέτοχη και είμαστε ευγνώμονες στους διεθνείς μας εταίρους καθώς εξαιτίας των κοινών μας προσπαθειών κατέστη εφικτή η απελευθέρωση αρκετών ατόμων.

Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τις οικογένειες εκείνων που παραμένουν φυλακισμένοι. Ας βοηθήσει ο Θεός και οι δικοί σας συγγενείς να επιστρέψουν σύντομα σπίτι. Θέλω επίσης να σας βεβαιώσω για τις συνεχείς προσευχές μας για εσάς και τις οικογένειές σας.

Είθε ο Θεός να σας δώσει δυνάμεις για να αντέξετε αυτές τις βαριές δοκιμασίες. Είμαι πεπεισμένος ότι θα νικήσουμε” είπε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος απευθυνόμενος στους συγγενείς των παρανόμως φυλακισμένων.

Από την πλευρά του, ο Λιθουανός υπουργός τόνισε ότι η χώρα του είναι φίλη με την Ουκρανία και θα συνεχίσει να παρέχει την στήριξή της σε αυτή. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση, ήταν τα βασανιστήρια που υπόκεινται τα άτομα που κρατούνται παράνομα στις περιοχές που έχουν καταληφθεί καθώς και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα σε αυτές τις περιοχές. Οι μετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις πραγματικές συνθήκες από αυτόπτες, που ήταν φυλακισμένοι σε αυτές τις περιοχές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.