Το Κίεβο επισκέφθηκε σήμερα αιφνιδιαστικά όπως ανακοινώθηκε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Ζελένσκι επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Κίεβο όπου έγιναν δεκτοί από τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιο.

Ο Μητροπολίτης Κιέβου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν για τη στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία έναντι της ρωσικής επιθετικότητας. Από την πλευρά του ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε στην προηγούμενη επίσκεψή του στο Κίεβο κατά την οποία είχε επισκεφθεί τη Μονή Μιχαλόφκσυ ενώ αναφορά έκανε και στη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Επιφάνιο στην Ουάσιγκτον τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο όπου έχει δημιουργηθεί για τους πεσόντες στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ηχούσαν οι σειρήνες
Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ηχούσαν την ώρα που Ζελένσκι και Μπάιντεν βρίσκονταν στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, σε πλατεία του ιστορικού κέντρου του Κιέβου όπου εκτίθενται καμένα ρωσικά τανκς.

Η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν συμπίπτει με την ημέρα μνήμης στην Ουκρανία των περισσότερων από 100 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που ανέτρεψαν τον φιλορώσο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς το 2014.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.