Ποια μέλη βασιλικών οικογενειών βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρέθηκαν οι γιοι του Νικόλαος και Φίλιππος.

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο, ενώ η ταφή θα γίνει στο Τατόι, δίπλα στους προγόνους του τέως βασιλιά.

Σήμερα αναμένεται η άφιξη των περισσότερων προσκεκλημένων, μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη στην Αθήνα.

Στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» βρίσκεται σύσσωμη η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, λίγες ώρες πριν την κηδεία του.

oikogeneia_kideia_teos_arthro
Μαρί Σαντάλ, Τατιάνα Μπλάτνικ και η μητέρα της Τατιάνα Μπλάτνικ, Μαρί Μπλανς Μπίερλαϊν
IMG_8452-_1_

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας αναμένεται να παραστεί σύσσωμη στην κηδεία με τα περισσότερα μέλη της να βρίσκονται ήδη εδώ. Βασιλικά μέλη αναμένονται επίσης από την Δανία, την Σουηδία, το Λουξεμβούργο, Νορβηγία, το Μονακό, την Σερβία και την Βουλγαρία, ενώ συνολικά 14 ιδιωτικές πτήσεις αναμένονται σήμερα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ειδικότερα από τη Δανία έρχεται η ίδια η Βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία είναι η αδελφή της Άννας Μαρίας, χήρας του Κωνσταντίνου. Θα συνοδεύεται από τον Πρίγκιπα της Δανίας Φρειδερίκο και όπως λέγεται αγαπημένο ανιψιό του Κωνσταντίνου. Επίσης θα είναι παρούσες στην κηδεία του τέως βασιλιά τόσο η πριγκίπισσα Βενεδίκτη όσο και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Δανίας.

Στην Ελλάδα θα έρθει και ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαακόν Μάγκνους, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρία, καθώς και ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας και η πριγκίπισσα Χριστίνα της Σουηδίας.

Το «παρών» θα δώσει ο πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών και η πριγκίπισσα Sarvath al-Hassan της Ιορδανίας.

Πού θα καταλύσουν

Όλοι οι παραπάνω, θα μείνουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Στο ίδιο ξενοδοχείο θα καταλύσουν από την οικογένεια του εκλιπόντος η Αλεξία, η Θεοδώρα και οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένει επίσης επιβεβαίωση από τη βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας και τον βασιλιά Φίλιππο του Βελγίου ο οποίος προτίθεται να μείνει στην Αθήνα για μία διανυκτέρευση.

Στην Αθήνα για την κηδεία του τελευταίου βασιλιά των Ελλήνων θα ταξιδέψει και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό. Από το Λουξεμβούργο, το «παρών» θα δώσει ο Μέγας Δούκας Ερρίκος.

Παραμένει ανεπιβεβαίωτος ο ερχομός του διαδόχου του Βρετανικού θρόνου και βαφτισιμιό του τέως βασιλέως. Ωστόσο σχεδόν σίγουρος θεωρείται ο ερχομός της πριγκίπισσας Άννας, κόρης της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας.

nikolaos_mb__1_
Φίλιππος Γλύξμπουργκ
Φίλιππος – Μεγάλη Βρετάννια

Σε όποιο ξενοδοχείο και να καταλύσουν, όλοι οι εστεμμένοι και γαλαζοαίματοι συγγενείς και στενοί φίλοι του τέως βασιλιά, το πρωί της Δευτέρας θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, από όπου θα κατευθυνθούν στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό θα μείνει στο ξενοδοχείο Athens Plaza στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η αντιπροσωπία του Λουξεμβούργου βρήκε… ακριβές τις τιμές και αποφάσισε να πάει μάλλον στο Electra Palace, εκτός κι αν τελικά επιλέξει τη χλιδή του Divani Caravel.

IMG_8464
Φίλιππος και Νικολάος Γλύξμπουργκ
IMG_8463

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα αφίχθησαν η Αικατερίνη και ο Αλέξανδρος της Σερβίας. Ο Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς είναι ο τελευταίος διάδοχος του θρόνου του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας και επικεφαλής του Οίκου του. To βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας καταργήθηκε το 1944 δίνοντας την θέση του στην Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.

5779523
Ο τελευταίος διάδοχος του θρόνου του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς
5779525
Ο Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς και η σύζυγός του Κατερίνα

Στο ξενοδοχείο ακολούθως αφίχθη η Μαρία Βλαδιμήροβνα της Ρωσίας

5779616
Η Μαρία Βλαδιμήροβνα της Ρωσίας
5779614
Η Μαρία Βλαδιμήροβνα της Ρωσίας

Λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα έφτασε στη Μεγάλη Βρεταννία η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα και ο πρίγκιπας διάδοχος της Νορβηγίας Χάακον με την σύζυγό του πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν. Η Βασσίλισα της Δανίας που είναι αδερφή της Αννας Μαρίας χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους.

5779792
Η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα
5779791
Η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα

5779798__1_
Ο πρίγκιπας διάδοχος της Νορβηγίας Χάακον συνομιλεί με την σύζυγό του πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν

Έξω από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια έχει συγκεντρωθεί κόσμος που παρακολουθεί τις αφίξεις των ξένων προσκεκλημένων. Ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας ενώ οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου τοποθέτησαν το απόγευμα και μηχανήματα ηλεκτρονικού ελέγχου στην είσοδο.

5779622
5779775
5779779

Σημειώνεται ότι στη λίστα με τους καλεσμένους που θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία βρίσκονται και περίπου 50 Έλληνες, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Σε διαρκείς συνεννοήσεις βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι ώστε όλα να λειτουργήσουν ρολόι και βάσει σχεδίου. Drones και ελικόπτερα θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ, ενώ 1000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Ιδιαίτερη προσοχή θα υπάρξει για την αυτοκινητοπομπή από το κέντρο της Αθήνας στο Τατόι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.