Μάχη με τον χρόνο να είναι όλα έτοιμα μέχρι το βράδυ - Έχει, ήδη, γίνει η δεντροφύτευση περιμετρικά του σημείου όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα συνεργεία που εργάζονται στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι ώστε να έχουν ολοκληρώσει τη διαμόρφωση του χώρου μέχρι το βράδυ.

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών έδωσε χθες ο εργολάβος της ανάπλασης, κ. Πέτρος Μπακάλης, ο οποίος διαβεβαίωσε πως οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού του χώρου θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, αργά το απόγευμα.

tatoi_proetoimasies__5_
tatoi_proetoimasies__1_

Ήδη, όπως φαίνεται στις εικόνες που εξασφάλισε το protothema.gr, έχει γίνει η δεντροφύτευση περιμετρικά του σημείου όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ενώ καθαρίζονται και τα μνήματα των γονέων του.

Στον περιβάλλοντα χώρο, έχουν διανοιχτεί οι διάδρομοι πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι υψηλοί προσκεκλημένοι ενώ τα συνεργεία καθαρίζουν το παρεκκλήσι της Αναστάσεως και το μαυσωλείο.

tatoi_proetoimasies__2_
tatoi_proetoimasies__3_

Παράλληλα, εργάτες κόβουν κορμούς δέντρων οι οποίοι φορτώνονται σε φορτηγά και απομακρύνονται από το λόφο.

Αυτή την ώρα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Αμυράς, πραγματοποιούν αυτοψία στον χώρο και ελέγχουν την πορεία των εργασιών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.