Στον ανακαινισμένο ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Καίρου, βρέθηκε χθες ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τα λαμπρά θυρανοίξια.

«Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε από την ιστορική εκείνη ημέρα» υπογράμμισε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε: «Ήρθα σήμερα από την Αλεξάνδρεια για θυμηθώ και πάλι μέσα στο φυλακτήριο της καρδιάς μου, μέσα σε αυτή τη φωλιά του πνεύματος»

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, αλλά και στην παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στη χθεσινή Θεία Λειτουργία, κ. Ομήρου Μαυρομάτη.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Αναστασιάδη στον οποίο ευχήθηκε «κουράγιο και δύναμη, διότι το δίκαιο θα λάμψει» ομολογώντας ότι πήρε κι ο ίδιος κουράγιο από τους Κυπρίους για να συνεχίσει το δύσκολο έργο του στην Αφρική.

«Κι εδώ στην Αίγυπτο χτυπά η καρδιά του ελληνισμού, χτυπά μια καρδιά γεμάτη από λεβεντιά. Όπως από το νησί που κατάγομαι την Κρήτη, αλλά κυρίως τη Μακεδονία μας που είναι ελληνική, τα νησιά μας οι Ηπειρώτες μας, η Κύπρος μας. Και όλοι μαζί σε αυτό το μετερίζι του ελληνισμού δίνουμε ένα δυναμικό παρόν, ότι ζούμε και υπάρχουμε!»
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας παρασημοφόρησε τον Πρέσβη της Κύπρου στο Κάιρο κ. Ομήρου Μαυρομάτη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.