Καισαριανής Δανιήλ: «Ο Θεός δεν κοιτάει από πού προέρχεται ο καθένας, αλλά ενδιαφέρεται για την πίστη του». Αρχιερατικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αποστόλου Παύλου και Παναγίας Προυσιωτίσσης Καρέα - Άνω Ηλιουπόλεως.

Σήμερα Κυριακή Β’ Ματθαίου 26/06/2022, ξεκίνησαν οι Ιερές Ακολουθίες της Ι. Πανηγύρεως του Ναού μας επί τη μνήμη του Αγίου και Ενδόξου και Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου, προστάτου και εφόρου του Ιερού μας Ναού, στις 29 του μηνός Ιουνίου.

Την έναρξη της φετινής αυτής Ιεράς Πανηγύρεως σήμανε ο Αρχιερατικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 7, οπότε και έκρουσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες με την άφιξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, του και σεπτού μας Ποιμενάρχου, στον Ναό μας.

Τον Πνευματικό Πατέρα της Μητροπόλεώς μας πλαισίωσαν λειτουργικώς οι πανοσιολογιώτατοι αρχιμανδρίτες π. Καλλίνικος Χριστέλης, εφημέριος και προϊστάμενος της εκκλησίας μας, αλλά και οι της συνοδείας του, π. Καλλίνικος Νικολάου και π. Μακάριος Παναγόπουλος, ιεροκήρυκες αμφότεροι της Ιεράς μας επισκοπής, μαζί δε με τους ευλαβεστάτους διακόνους, π. Αντώνιο και π. Πολύκαρπο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε σε ορισμένες πτυχές του βίου του Αγίου Προστάτου μας, του Αποστόλου Παύλου, αλλά και στη διδασκαλία του. Συγκεκριμένα, ομίλησε για τα βήματα που ακολούθησε στις περιοδείες τους φθάνοντας ως την Ελλάδα, ιδιαιτέρως δε ανεφέρθη στις σχέσεις που ανέπτυξε με ευσεβές ανδρόγυνο στην πόλη της Κορίνθου, τους Αγίους Ακύλα και Πρίσκιλλα (μνήμη 13η Φεβρουαρίου), μετά των οποίων συνεργάσθηκε εκεί, αλλά και στη Ρώμη αργότερα.

Κυριότερο δε σημείο του κηρύγματος του Ποιμενάρχου μας κατέστη η διδασκαλεία του Αποστόλου των Εθνών, όπως πηγάζει από το σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα, ότι ο Θεός μας δεν κοιτάζει από πού προέρχεται ο καθένας, δεν ενδιαφέρεται για τις εξωτερικές παραμέτρους, αλλά για την πίστη μας. Έτσι, λοιπόν, όσοι αμάρτησαν χωρίς να ξέρουν το Νόμο του Θεού δε θα καταδικαστούν με κριτήριο το Νόμο. Όμως, όσοι αμάρτησαν γνωρίζοντας το Νόμο θα δικαστούν με κριτήριο αυτόν. Από τον Θεό δεν δικαιώνονται όσοι άκουσαν απλώς το Νόμο αλλά μόνον όσοι τον τήρησαν. Για τα άλλα έθνη τα οποία δε γνωρίζουν το Νόμο, πολλές φορές πράττουν από μόνοι τους αυτό που απαιτεί, γεγονός που καθιστά έκδηλη τη Σοφία του Θεού που ενεφύσησε στις καρδιές των ανθρώπων αυτών τον Νόμο.

Ακολούθως, κατά τη Μεγάλη Είσοδο, ο ποιμενάρχης μας εμνημόνευσε τους ευεργέτες της Ιεράς μας Μητροπόλεως αλλά και ιδίως δε του Ιερού μας Ναού, χάρη στους οποίους οι άοκνες προσπάθειες του δεσπότη μας αποδίδουν καρπούς και εν τέλει προχωρούν τα έργα για την αποπεράτωσή του.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρετέθη μικρή τράπεζα για τον επίσκοπό μας και τη συνοδεία του και πριν την αποχώρησή του από τον Ναό μας το προσωπικό έλαβε την ευλογία του, οπότε και μικρή ομάδα ευλαβών κυριών του απέδωσαν συμβολικά μια μικρή ανθοδέσμη, ως ευχαριστία για την προσφορά του, την παρουσία του και τις ποικίλες ευλογίες του.

Αύριο Δευτέρα 27/06 το απόγευμα στις 7, θα συνεχισθούν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου μας, με ιερό Ευχέλαιο προς ίασιν ψυχών τε και σωμάτων.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα, ο Απόστολος Παύλος να είναι αρωγός και συνοδοιπόρος στους δύσκολους καιρούς μας, αποτελώντας πρότυπον μετανοίας και μαρτυρίας πίστεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.