Ενισχυμένους ανέμους αναμένουμε το επόμενο 24ωρο και εξαιτίας της εμμονικής συμπεριφοράς του καιρού στη Δυτική Ελλάδα, αυξάνονται οι πιθανότητες για αύξηση της στάθμης των χειμάρρων και ποταμών στην περιοχή και τον τοπικών πλημμυρών ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για κατολισθήσεις στις δυτικές ηπειρωτικές ορεινές περιοχές.

Την Τρίτη, σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού, Σάκη Αρναούτογλου, ο νομός Κιλκίς ίσως και ο νομός Χαλκιδικής, ο νομός Σερρών, ο νομός Δράμας, ο νομός Καβάλας και ο νομός Ξάνθης θα δεχτούν αρκετά μεγάλα ύψη βροχής και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Τα βροχοσύννεφα αυτά θα κινηθούν ανατολικότερα και μάλιστα πιθανόν να δώσουν έντονα φαινόμενα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε περιοχές της νότιας Κρήτης.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της Τρίτης θα σημειωθούν οι περισσότερες μπόρες ή και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα κυρίως στα Επτάνησα ίσως και σε παράκτιες δυτικές ηπειρωτικές περιοχές.

Πιο άστατος θα είναι ο καιρός από τα κεντροανατολικά τμήματα της Αττικής σε όλο το Αιγαίο και στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, κυρίως στα ορεινά, δυτικά και στα νότια τμήματα του νησιού. Παράλληλα, άστατος θα είναι ο καιρός και στη βορειοανατολική χώρα.

Από το μεσημέρι της Τρίτης, στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με περισσότερες μπόρες και καταιγίδες. Παράλληλα, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και κάποιες πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και τη βορειοδυτική Στερεά πάνω περίπου από τα 1.200 – 1.400 μέτρα.

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με βροχές και καταιγίδες στις πιο κεντροανατολικές περιοχές του νομού. Τα ανοίγματα του καιρού θα μεγαλώσουν μέχρι και αργά το μεσημέρι με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης και την Πέμπτη αναμένεται καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας -με τσουχτερό κρύο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.