Λίγες ημέρες έμεινα ακόμα για τα Χριστούγεννα και όλα δείχνουν ότι ο καιρός δεν θα μας δημιουργήσει προβλήματα, καθώς η ηλιοφάνεια θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό σε ολόκληρη τη χώρα έως και τις 26 του μήνα. Οι φίλοι του χιονιού θα πρέπει να επισκεφτούν τα ορεινά τμήματα της χώρας μας και να εύχονται να επαληθευτούν τα μετεωρολογικά μοντέλα, τα οποία δείχνουν ότι από τις 26 του Δεκέμβρη έως και την Πρωτοχρονία ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή, με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές στα πεδινά και ημιορεινά τμήματα και χιόνια σε αρκετές ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Από την Κυριακή (21-12-2014) έως και το πρωί της Δευτέρας ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή με νεφώσεις και τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές θα σημειώσει πτώση, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν φτάνοντας στο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ

Η Δευτέρα θα είναι γενικά μια κρύα ημέρα δίχως όμως ιδιαίτερα φαινόμενα, με εξαίρεση λίγες σποραδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Από την Τρίτη έως και ανήμερα τα Χριστούγεννα θα επικρατεί γενικά ηλιοφάνεια, οι βοριάδες θα εξασθενίσουν και η θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα φτάνοντας τους 17 με 18 βαθμούς στα κεντρικά και στα νότια τμήματα της χώρας και έως 14 βαθμούς στις βορειότερες περιοχές.

Ομίχλη θα σημειωθεί τις νυχτερινές και τις πρωινές ώρες, ενώ οι ασθενείς άνεμοι, η αυξημένη υγρασία και οι χαμηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την αυξημένη χρήση τζακιών θα ευνοήσουν τη δημιουργία και συσσώρευση αιθαλομίχλης.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τις 26 του μήνα αναμένεται μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα πηγαίνοντας προς την Πρωτοχρονιά η πιθανότητα να χιονίσει στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας να είναι αυξημένη.

Πρακτική γνώση, μελέτη και πρόβλεψη καιρού ανά μήνα και ειδικά τον τρέχοντα μήνα Δεκέμβριο του 2020.

Ο καιρός ανά περιοχές στην Ελλάδα της Τετάρτης, ημέρα των Χριστουγέννων 25 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ.

Πτώση θερμοκρασίας με ηλιοφάνεια από την ημέρα των Χριστουγέννων σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.