Την Κυριακή όπως θα παρατηρήστε και στον προγνωστικό χάρτη, οι περισσότερες πλέον περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ακόμα και παραθαλάσσιες, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να δεχθούν χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα “κατηφορίζουν”, όσο θα βραδιάζει, νοτιότερα επηρεάζοντας μέχρι και αργά τη νύχτα της Κυριακής, ακόμα και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Στερεάς της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, τα ορεινότερα αρχικά τμήματα της Αττικής αλλά και αυτά της Πελοποννήσου.

Στον προγνωστικό χάρτη βροχής και χιονιού της ΕΡΤ3 για το Σάββατο εύκολα διακρίνονται με τις λευκές αποχρώσεις οι χιονοπτώσεις αυτές που αναμένεται να επηρεάσουν αρχικά κυρίως την ορεινή και ημιορεινή Ήπειρο, όλη την Δυτική και κεντρική Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Θεσσαλονίκης, καθώς και ολόκληρη τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και μέχρι το βράδυ και την υπόλοιπη Θεσσαλία αλλά και τα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας Στερεάς και την ορεινή βόρεια κυρίως Πελοπόννησο.

Οι μπλε αποχρώσεις αφορούν κυρίως σε περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές.

Το ψύχος και η ραγδαία επιδείνωση του καιρού θα γίνουν αντιληπτά από σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ την Κυριακή και η Αττική θα μπει σε κλοιό χιονιά.

«Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο (13-14 Φλεβάρη) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση εντυπωσιακής αλλαγής του καιρού με κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με κατά τόπους επίσης πυκνές χιονοπτώσεις.

Τον περιορισμό άσκοπων μετακινήσεων, τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για εκείνους που θα αναγκαστούν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους, αλλά και προσοχή να μην κλείσουν οι λωρίδες έκτακτης ανάγκης, συνιστά η Πολιτική Προστασία για τους πολίτες, μετά την χθεσινή ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το συντονισμό των φορέων ενόψει της κακοκαιρίας «Μήδεια» η οποία αναμένεται από σήμερα το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους και τις πολικές θερμοκρασίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.