Σοβαρότατα προβλήματα έχουν προκληθεί σε χωριά του Αγρινίου από τη σφοδρότατη κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή τις τελευταίες ώρες. Η κυκλοφορία στα χωριά Διαμαντέικα και Νεάπολη έχει διακοπεί, με οχήματα να έχουν εγκλωβιστεί λόγω των μεγάλων όγκων νερού.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο δήμος αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το οδικό δίκτυο έχει κλείσει σε πολλά σημεία, καθότι τα πλημμυρικά φαινόμενα δοκιμάζουν την περιοχή.
agios-konnos-diamanteika-press-1-
Φωτογραφίες του agriniopress.gr από το χωριό Διαμαντέικα
H ορμητική Ερμίτσα παρέσυρε γεφυράκι

Η Καμαρούλα του Αγρινίου δεν έμεινε ανέγγιχτη από τη σφοδρή βροχόπτωση. Στο χωριό προκλήθηκαν προβλήματα σε κατοικίες καθώς πλημμύρισαν υπόγεια ενώ από τα νερά της Ερμίτσας παρασύρθηκε και ένα από τα γεφυράκια που οδηγούν στον Άγιο Νικόλαο.

Καινούργιο: Έκλεισε ο δρόμος στις στροφές

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία καταγράφονται και στο χωριό Καινούργιο, περίπου 30 λεπτά έξω από το Αγρίνιο.

Πλημμύρες στο Αγρίνιο

Δήμαρχος Αγρινίου στο protothema.gr: Ήμασταν προετοιμασμένοι – Ετοιμάζουμε αίτημα για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Βρέχει ακατάπαυστα από χθες το βράδυ και μέχρι πριν από λίγη ώρα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, πλημμύρες και ζημιές. Για καλή μας τύχη μέχρι ώρας αντιμετωπίζουμε πολλά από το θέματα που έχουν προκύψει, καθώς μαζί με την περιφέρεια το καλοκαίρι είχαμε κάνει εξαιρετική δουλειά σε καθαρισμούς και τα σχετικά. Ζημιές παρουσιάζονται στο γενικό σύνολο του οδικού δικτύου, στα ορεινά και πεδινά του νομού εξαιτίας του απίστευτου όγκου νερού. Τόσο νερό δεν πρέπει να έχουμε ξαναδεί. Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε την Εθνική Οδό στο ύψος της Στεμνίτσας εξαιτίας του νερού. Έχουμε μιλήσει με τον περιφερειάρχη και ετοιμάζουμε το αίτημα ώστε να κηρυχθεί ο δήμος σε έκτακτη ανάγκη. Ευτυχώς που ήμασταν θωρακισμένοι», τόνισε στο protothema.gr ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας: Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος νερού που πολλά ρέματα έχουν υπερχειλίσει

«Σήμερα εδώ στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας επικρατούν από τις πρώτες πρωινές ώρες ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο πρωτοφανής όγκος νερού και η ραγδαιότητα της βροχής προκάλεσαν ανέβασμα της στάθμης του νερού σε πολλά υδατορέματα και παρότι τα περισσότερα έχουν πρόσφατα καθαριστεί, ορισμένα βρίσκονται στα όρια της υπερχείλησης. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στο Δήμο Ναυπακτίας, Αγρινίου και Ξηρομέρου. Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος του νερού που κάποια έχουν υπερχειλίσει. Κατά τόπους πρέπει να έχουν γίνει κάποιες ζημιές, δεν έχω ακόμα πλήρη αναφορά αλλά ευτυχώς δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές», υποστήριξε από την πλευρά της στο protothema.gr η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά.

Προβλήματα και στη Ναυπακτία – Υποχώρησε τμήμα του επαρχιακού δικτύου

Την ίδια ώρα στο στόχαστρο της κακοκαιρίας βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης και η Ναυπακτία. Μάλιστα πιο δύσκολη θεωρείται η κατάσταση στον ορεινό όγκο της περιοχής. Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στη δημοτική ενότητα Πυλλήνης και στα χωριά γύρω από την Ευηνολίμνη.

Και ενώ η κατάσταση στη Ναύπακτο μοιάζει διαχειρίσιμη με τους δύο κύριους χειμάρρους (Σκας-Βαριά) να ανταποκρίνονται για την ώρα πολύ καλά και τον Τζάβαρη να δέχεται τις εργασίες διάνοιξης των μηχανημάτων του δήμου τόσο χθες όσο και σήμερα,η κατάσταση στα ορεινά δείχνει περισσότερο δύσκολη με το κυριότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην τ.κ.Ποκίστας στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Ναύπακτο με την δημοτική ενότητα Πλατάνου, όπου τμήμα δρόμου μήκους 20 μέτρων έχει αποκολληθεί σε ποσοστό πλέον του 50% ενώ αναμένεται και η αποκόλληση του υπόλοιπου τμήματος.

Η σύνδεση με την δημοτική ενότητα Πλατάνου καθίσταται πλέον εξαιρετικά δύσκολη και μόνο μέσω Χόμορης-Ελευθέριανης.Ο δήμος Ναυπακτίας έχει ζητήσει τη συνδρομή της Περιφέρειας που έχει στην ευθύνη της το ορεινό επαρχιακό δίκτυο. Άλλα προβλήματα,καταπτώσεων κυρίως εντοπίζονται σε πολλά σημεία του ορεινού δικτύου με πιο σημαντικά σε τοπικές κοινότητες γύρω από την Ευηνολίμνη.

Η πολιτική προστασία του δήμου παρεμβαίνει από χθες Δευτέρα, σε διάφορα σημεία,ενώ συνίσταται στους πολίτες να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις και αν φυσικά δεν καθίστανται επιτακτικές.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.