Τις σύγχρονες και ανακαινισμένες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων στη Κασσιόπη, επισκέφθηκε ο μητροπολίτης Κερκύρας & Παξών κ. Νεκτάριος, , προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό για την έναρξη της Β΄ κατασκηνωτικής περιόδου.

Όλες οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι αφιερωμένες στη επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Σεβασμιώτατος ομιλώντας στους κατασκηνωτές που είναι αρρένων αυτή την περίοδο, τους υπέμνησε ιστορικά γεγονότα γύρω από τους μεγάλους αρχηγούς και οπλαρχηγούς της Ελληνικής Επανάστασης που είχε να κάνει πρώτα για την πίστη του Χριστού μας την Αγία και έπειτα για την ελευθερία του γένους μας.

Μάλιστα δε είπε στους κατασκηνωτές ότι αυτοί οι μεγάλοι ήρωες που έκαναν την επανάσταση μας εξασφάλισαν την ελευθερία του γένους μας και της πατρίδας μας, αλλά και την ατομική και προσωπική μας ελευθερία.

Σε αντιδιαστολή που σήμερα η πατρίδα μας υποθηκεύτηκε σε ξένες δυνάμεις και η ελευθερία μας περιορίστηκε και ελέγχεται καθημερινά διότι τα παιδιά μας στερούνται της ιστορία της πατρίδας μας, αφου τα επίσημα προγράμματα μάθησης δυστυχώς έχουν αλλοιώσει ή παραλείψει την αληθινή ιστορία.

Οι κατασκηνωτές υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη με ιδιαίτερη θέρμη καθώς γνωρίζουν πολύ καλά την αγάπη που τρέφει ο ίδιος για την νεολαία της Κέρκυρας και τον ευχαρίστησαν για τον αγώνα που κάνει για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα στελέχη, τον αρχηγό πρεσβύτερο Κωνσταντίνο Μέριανο και όλους τους ομαδάρχες καθώς και τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μπογδάνο, που έχει την πνευματική καθοδήγηση των παιδιών. Να σημειωθεί ότι στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή και εξάπλωση του covid 19.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.