Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος στη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, τέλεσε ολονύκτια αγρυπνία στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδώρου Καμάρας, όπου και διαμένει.

Στην ολονύκτια αγρυπνία συμμετείχαν αντιπροσωπείες μοναχών από τα μοναστήρια της Κέρκυρας, ενώ έψαλλαν καθηγητές βυζαντινής μουσικής μαζί με τους μαθητές τους, σε ύφος αγιορείτικο.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους μοναχούς και μοναχές που συμμετείχαν συμπροσευχητικά, όπως και τους ιεροψάλτες που έψαλλαν στη αγρυπνία, αλλά και τους πατέρες που συλλειτούργησαν. Στον χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι η συκοφαντία είναι μεγάλος κίνδυνος για τον άνθρωπο που αγωνίζεται στη πνευματική ζωή και υπογράμμισε τον στίχο από το βιβλίο των ψαλμών « φύλαξον με από συκοφαντίας ανθρώπων και φυλάξω τας εντολάς σου ». Ο Άγιος Νεκτάριος ήταν εκείνος που σήκωσε το σταυρό της συκοφαντίας σε όλη του τη ζωή, όμως δεν κάμφθηκε από το βάρος αυτό και ο Θεός τον δόξασε με την αγιότητα, έτσι ώστε να διδασκόμαστε όλοι οι σύγχρονοι μαθητές του Χριστού και αγωνιστές, ότι χωρίς την άρση του σταυρού μας δεν μπορούμε να φθάσουμε στον Γολγοθά μας και επομένως δεν θα γευθούμε και την Ανάσταση μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.