Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γερόντων Κερκύρας λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου 24 Απριλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Ο ναός του Αγίου Νικολάου φιλοξενεί τμήμα του ιερού λειψάνου του αγίου Λαζάρου του τετραημέρου.

Κατά την θεία λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Θεοφάνη Γάλλου, ο οποίος θα διακονήσει στην ενορία του Λιβαδιού Βελονάδων στην Βόρεια Κέρκυρα.

Προσφωνώντας τον χειροτονούμενο ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι λαμβάνει την δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης τη ημέρα που προτυπώνεται η κοινή ανάσταση.

Ο Χριστός έδειξε την φιλία, την αγάπη, την συγκίνηση, τα ανθρώπινα στοιχεία, μπροστά στον τάφο του φίλου Του.

Ο Χριστός βεβαιώνει και δίδει τη ανάσταση στον φίλο Του. Και αυτό καλείται να διακηρύξει ο κάθε ιερέας, την ελευθερία που δίδει η ελπίδα της αναστάσεως.

Μέσα από το γεγονός της αναστάσεως και της ανανήψεως διά της αγάπης του Θεού καλούμαστε να ζήσουμε το πνεύμα της ελευθερίας, αυτό που η παγκόσμια κοινωνία σήμερα μας στερεί.

Ο ιερέας ακόμη καλείται να γίνει πιο πάνω από τους ανθρώπους, στην αρετή, στην θυσία, την αγάπη. Είναι συνεχιστής των αγίων Αποστόλων.

Όπως εκείνοι εγκατέλειψαν τα πάντα στα χέρια του Θεού, έτσι κι ο ιερέας καλείται να εμπιστευθεί τον εαυτό του στον Χριστό, ακόμη και στους διωγμούς.

Ο Χριστός υπήρξε αντιλεγόμενο σημείο για τον κόσμο, ο οποίος δεν κατάλαβε ότι η βασιλεία του δεν είναι εκ του κόσμου τούτου.

Η εξουσία του ιερέα είναι πνευματική. Είναι άρση του σταυρού του Κυρίου. Είναι λόγος διακονίας, μελέτης της αληθείας, συνάντηση με τον Χριστό και προσφορά Του στον κόσμο.

Ο πειρασμός του κόσμου είναι μεγάλος, αλλά ο αγώνας του κάθε ιερέα οδηγεί τους ανθρώπους στην αλήθεια, την ανάσταση, την ελπίδα. Ας κρατήσουμε την ευθύνη να μαρτυρούμε τον αναστημένο Χριστό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.