Κυριακή των Μυροφόρων-Μητρόπολη Κερκύρας: Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος, στο χωριό Σπαρτύλας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στα πρόσωπα εκείνα που τιμά σήμερα η Εκκλησία μας, ήτοι τον Ιωσήφ τον από Αριμαθαίας, τον Νικόδημο, νυκτερινό Μαθητή του Κυρίου, βουλευτές αμφότεροι του Συνεδρίου των Ιουδαίων, καθώς επίσης και τις Μυροφόρες γυναίκες, την Μαρία την Μαγδαληνή, την Μαρία την του Ιακώβου και την Σαλώμη. Ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος ζήτησαν από τον Πιλάτο το Άχραντο Σώμα του Σωτήρος Χριστού.

Οι δε Μυροφόρες γυναίκες προετοίμασαν το Σώμα του Κυρίου για τον ενταφιασμό. Το στοιχείο εκείνο που αξίζει να τονιστεί είναι η τόλμη και η παρρησία αυτών των ανθρώπων, την στιγμή όπου οι Μαθητές του Χριστού είχαν κρυφτεί, δια τον φόβο των Ιουδαίων. Η πίστη του Ιωσήφ, του Νικοδήμου και των Μυροφόρων εξαφάνισε κάθε φόβο που θα μπορούσαν να έχουν.

Επιπροσθέτως ο Σεβαμιώτατος επεσήμανε ότι το παράδειγμα του Ιωσήφ, του Νικοδήμου και των Μυροφόρων οφείλουμε όλοι μας να το ακολουθήσουμε και να τολμήσουμε να ομολογήσουμε τον Χριστό, σε μια εποχή όπου η πολεμική κατά της πίστεως και της Εκκλησίας εντείνεται και ο θεσμός της οικογένειας δέχεται επίθεση. Την εποχή του Χριστού το άνομο Συνέδριο των Ιουδαίων κατεδίκασε σε θάνατο, τον Κύριο της Δόξης.

Σήμερα το άνομο κοινοβούλιο της χώρας μας ψηφίζει νόμους αντίθεους και ανήθικους, τορπιλίζοντας τα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας. Το τελευταίο “τερατούργημα” έχει να κάνει με νόμο που θα επιτρέπει την τεκνοθεσία, από ομόφυλα ζευγάρια.

Στόχος τους είναι να εξαφανίσουν και την τελευταία ικμάδα αντίστασης που έχει ακόμη αυτός ο λαός, που κρατήθηκε όρθιος τόσους αιώνες, μέσα από στερήσεις, πολέμους και σκλαβιά. Το Έθνος μας το κράτησε ζωντανό η πίστη στον Ιησού Χριστό. Αυτόν πολεμάνε οι κρατούντες.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να εντείνουν την προσευχή τους και να παραμείνουν εδραίοι στην πίστη στον Αναστάντα εκ νεκρών Ιησού Χριστό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της λιτάνευσης της ιεράς εικόνος της Αναστάσεως στον Σπαρτύλα.

Κερκύρας: Νόμους αντίθεους και ανήθικους ψηφίζει σήμερα το άνομο κοινοβούλιο

Κερκύρας: Νόμους αντίθεους και ανήθικους ψηφίζει σήμερα το άνομο κοινοβούλιο

Κερκύρας: Νόμους αντίθεους και ανήθικους ψηφίζει σήμερα το άνομο κοινοβούλιο

Κερκύρας: Νόμους αντίθεους και ανήθικους ψηφίζει σήμερα το άνομο κοινοβούλιο

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.