Στον ιερό ναό Αγίων Πάντων Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 11 Απριλίου 2021 Δ' Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στο κήρυγμά του ο. κ. Νεκτάριος, αφορμώμενος από το αποστολικό ανάγνωσμα, θύμισε την εκπλήρωση των υποσχέσεων του Θεού στον Αβραάμ κατά την περίοδο της Παλαιάς Διαθήκης, με μόνη προϋπόθεση από την πλευρά εκείνου την πίστη.

Ο Αβραάμ, πιστεύοντας επέδειξε ελπίδα στο Θεό και Εκείνος έκανε πράξη τα αδιανόητα.

Το ίδιο συμβαίνει και στην περίοδο της χάριτος, την Καινή Διαθήκη, όταν οι χριστιανοί πιστεύουμε στο Χριστό, πιστεύουμε στην επουράνια ζωή, νιώθουμε την συνέχεια και προχωρούμε ελπίζοντας.

Η ανάσταση του Κυρίου μας σημαίνει την δική μας ανάσταση από την πτώση, την φθορά, τον θάνατο, με τον οποίο συμβιβαστήκαμε.

Ελπίσαμε, είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Νεκτάριος στον εαυτό μας, στην επιστήμη, στα αγαθά μας, στις εξουσίες του κόσμου τούτου, στην τεχνολογία, στο χρήμα. Σύγχυση μας έφερε η ζωή χωρίς Χριστό.

Τα αποτελέσματα της αμαρτίας όμως είναι η φθορά και ο θάνατος. Και γι’ αυτό πορευόμαστε ουσιαστικά χωρίς προσανατολισμό.

Διαπιστώνουμε όμως ότι παρηγοριά βρίσκουμε στην ζωή μας μόνο όταν ελπίζουμε στον Αναστάντα Κύριό μας. Αυτό είναι το μήνυμα της Εκκλησίας, το οποίο καλούμαστε όλοι να ενστερνιστούμε.

Ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε το φετινό Πάσχα να είναι διαφορετικό από το περυσινό.

Να μην επικρατήσει ο φόβος, αλλά οι χριστιανοί να μπορέσουμε, με σεβασμό στην επιστήμη, αλλά με πιο πολλή εμπιστοσύνη στον Θεό να ξαναβρούμε την ελευθερία μας, όπως η παράδοση της πίστης και της πατρίδας μας επιβάλλει.

Να ζήσουμε την καινή ζωή των μυστηρίων, της θείας ευχαριστίας που μας δίνει ελπίδα αθανασίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.