Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου 2017.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κερκύρας αναφέρει:

Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο η τοπική Εκκλησία στέκεται στο πλάι όσων αισθάνονται την ανάγκη για βοήθεια από τον Θεό, αλλά και για όλους τους υποψηφίους που δίνουν τον δικό τους αγώνα. Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου διάβασε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο μήνυμα ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει τα εξής:

“ Αγαπητά μου παιδιά,

Ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες ένας κύκλος της ζωής σας, δημιουργικός και ευλογημένος. Ήδη αφήσατε πίσω το Λύκειο και ετοιμάζεστε να διαγωνισθείτε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για να εισαχθείτε στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της πατρίδας μας.

Έχετε κοπιάσει και είναι ανθρώπινο να έχετε μία σχετική αγωνία για την έκβαση των προσπαθειών σας. Γι’ αυτό κι εμείς σήμερα σας λέμε την μεγάλη αλήθεια: ότι δεν είστε μόνοι σας! Ότι έχετε την βοήθεια του Θεού, ώστε να παλέψετε και να βρείτε αυτό που αναζητείτε, εφόσον αυτό είναι το πραγματικά ωφέλιμο για την ζωή σας.

Ότι Εκείνος θα φωτίσει ώστε να μην φανούνε μάταιοι οι κόποι σας. Ότι οι στόχοι σας είναι ευλογημένοι, γιατί αποσκοπούν στην πρόοδό σας.

Ότι ήδη είστε νικητές, διότι προσπαθήσατε. Ότι μπορείτε να είστε χαρούμενοι, διότι μία δοκιμασία θα αποδείξει ότι μπορείτε να παλέψετε κατά τα μέτρα σας και ακόμη και να τα ξεπεράσετε!

Είστε τα παιδιά μας! Και εμείς αυτό που μπορούμε να σας προσφέρουμε εκφράζοντας τη αμέριστη αγάπη και συμπαράστασή μας, είναι να προσευχόμαστε καθόλη την διάρκεια των εξετάσεων τελώντας την θεία λειτουργία και να παρακαλούμε τον Θεό και τον Άγιό μας για σας. Εσείς δώστε τον εαυτό σας και εμπιστευτείτε τον Θεό και το θέλημα της αγάπης Του για όλους!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία! Δύναμη σε σας, στους γονείς και τους οικείους σας, αλλά και στους εκπαιδευτικούς σας που μέχρι τέλους είναι κοντά σας! Περιμένουμε να χαρούμε με την χαρά σας!”

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κερκύρας κ. Θεόδωρο Αθηναίο.

Μετά το πέρας της Παρακλήσεως δόθηκαν ευλογίες από τον π. Θεμιστοκλή, που περιελάμβαναν ένα στυλό, φυλαχτό, εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου, καθώς και κεράσματα.

κέρκυρα

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.