Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου, στο χωριό Άγιοι Δούλοι της βόρειας Κέρκυρας. Το βράδυ της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Άνω Παυλιάνα.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας παίρνοντας αφορμή από το Δοξαστικό του εσπερινού, επεσήμανε ότι η Εκκλησία μάς καλεί να εορτάσουμε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, με την κατάθεση της ψυχής μας στον Θεό, με τον τρόπο που ο ίδιος ο Άγιος Δημήτριος αγάπησε τον Κύριο, γενόμενος Χριστομίμητος. Με τον ίδιο τρόπο της αφοσίωσης και της θυσίας με την οποία ο ίδιος ο Άγιος ετελειώθη μαρτυρικώς δια λογχισμού για την αγάπη του Χριστού, αν και ήταν νέος στην ηλικία, έχοντας ταυτοχρόνως και πολλά στρατιωτικά αξιώματα.

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι ο Άγιος Δημήτριος είλκυσε την Θεία Χάρη στην ζωή του. Η παρρησία του και το θάρρος του μπροστά στους βασανιστές του, προέρχονταν από την ακλόνιτη πίστη και αγάπη του στον Κύριο. Ένας άνθρωπος που είναι άγευστος από την Χάρη του Θεού, πολύ εύκολα δειλιάζει μπροστά στον φόβο του πόνου και του θανάτου.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Άγιος Δημήτριος είναι ζωντανός. Τα Χαριτόβρυτα λείψανά του αποτελούν πηγή ιάσεων ψυχικών και σωματικών καθημερινά, αποδεικνύοντας ότι η Ορθόδοξος πίστις μας είναι η μοναδική οδός που οδηγεί στην σωτηρία και στην Θεοκοινωνία.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Τριαδικός Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Δημητρίου, να ενδυναμώνουν τόσο την Γερόντισσα, όσο και την ευλογημένη συνοδεία της, στον πνευματικό αγώνα που δίνουν.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.