Ι.Μ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου πανηγύρισαν στην Ιεράς Μητρόπολη Κερκύρας. Την Παραμονή της εορτής, το εσπέρας, στον γραφικό Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στην περιοχή του Κανονίου στην Κέρκυρα, χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, λειτούργησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στο χωριό Μεσαριά, της Βορείου Κερκύρας. Ο ως άνω ιερός ναός, κατεστραμμένος από πολλών ετών, εκ βάθρων ανοικοδομήθη και εγκαινιάστηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Νεκτάριο, προ δεκατριών ετών.

Στην Θεία Λειτουργία, που συλλειτούργησαν πολλοί ιερείς από την γύρω περιοχή, αλλά και με την συμμετοχή των πιστών , παρέστησαν ο επανεκλεγείς Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, ο Δήμαρχος της Βορείου Κερκύρας κ. Γεώργιος Μαχειμάρης, καθώς και η Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας κ. Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου.

Το κήρυγμα του Μητροπολίτη για τη Θεία Ανάληψη
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο γεγονός της Θείας Αναλήψεως, και τόνισε ότι στην Εκκλησία του Χριστούς μας, εορτάζουμε και τιμούμε γεγονότα τα οποία ιστορικά δε μπορούν να αμφισβητηθούν, ως την σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού, το Πάθος Του, την Ανάσταση Του, αλλά και το γεγονός της Αναλήψεως.

Είναι ιερά γεγονότα και υπερφυή, αλλά ταυτόχρονα είναι και ιστορικά γεγονότα. Μόνο εκείνοι οι οποίοι εθελοτυφλούν μπορούν να τα αρνηθούν ή και να τα ειρωνευθούν. Και ομοιάζουν με εκείνους τους Ιουδαίους, οι οποίοι μπροστά στο γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου μας, θέλησαν να δωροδοκήσουν τους φρουρούς φύλακες, και να διαψεύσουν το γεγονός της Ανάστασης.
Ο Κύριος μας, ο οποίος προσέλαβε την ανθρώπινη φύση, σκοπό είχε την ανακαίνιση και την αποκατάσταση, εκεί «όπου ην το πρότερον».

Ο άνθρωπος όταν αποχωρίστηκε από τον Θεό, έζησε την αυτοκαταδίκη του, την αυτοκαταστροφή του. Το έργον λοιπόν του Λόγου του Θεού, είναι να εκπληρώσει το θέλημα του ουρανίου πατρός.

Και το θέλημα του ουρανίου Πατρός, είναι η ένωσις μας ξανά, με την Θείαν φύσιν.

Καθώς ανεφέρετο ο Ιησούς στον Ουρανό, οι μαθητές με δάκρυα στα μάτια τον παρεκάλεσαν «Μη εάσης ημάς ορφανούς».

Ο Κύριος μας, την απάντηση Του την έδωσε με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, η οποία πλήρωσε τα πάντα μέσα στην Δημιουργία.

Δεν υπάρχει κενό της Θείας Χάριτος, και ταυτόχρονα ανθρώπινη και Θεϊκή φύση, βρίσκεται στους κόλπους του Ουρανίου Πατρός.

Αυτή η Θεία Ενότητα, δίδει την δυνατότητα στον καθένα μας, έχοντας και την χάριν του Παναγίου Πνεύματος στη ζωή μας, να μετέχει στην πλήρη αποκατάσταση της πνευματικής μας έκπτωσης.
Οι μαθητές καθώς έβλεπαν τον Κύριο μας να ανέρχεται στους Ουρανούς, έλαβαν την ευλογία Του και βεβαιώθηκαν περί της ευλογίας του Ιησού στη ζωή τους.

Με αυτή την βεβαιότητα πορεύθηκαν στο έργο το οποίο τους απέστειλε ο ίδιος ο Θεός.

Σήμερα οι άνθρωποι αναζητούν βεβαιότητες, είτε στην επιστήμη και στην τεχνολογία, είτε στην πρόοδο και την ηλεκτρονική εποχή. Και παρά το γεγονός ότι πίστευσαν και ακούμπησαν επάνω σ’ αυτές τις βεβαιότητες, η ανθρωπότητα παραμένει στην ανασφάλεια και στην αναισθησία της.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς, να αντλήσουν από την ευλογία του αναληφθέντος Κυρίου μας την βεβαιότητα στη ζωή τους, και να στηριχθούν στην πίστη του Αναστάντος Κυρίου μας, που δε μπορεί να αντικατασταθεί με την οποιαδήποτε άλλη δύναμη και βεβαιότητα στη ζωή μας.

Στο τέλος ευχήθηκε σε όλους τους ανθρώπους να έχουν καλό καλοκαίρι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.