Την ερχόμενη Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2002, με την συμπλήρωση ακριβώς 20 χρόνων από την ενθρόνιση στην Κέρκυρα (23 Νοεμβρίου 2002) του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, η τοπική Εκκλησία διοργανώνει δύο επετειακές εκδηλώσεις τιμής.

Το πρωί της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου και ώρα 7.30-10.30 π.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου.

Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, θα γίνει η δεύτερη εκδήλωση. Κατ’ αυτήν θα παρουσιαστεί η μόλις κυκλοφορηθείσα έκδοση της τοπικής Εκκλησίας με τίτλο «Εν εκκλησίαις», μια καταγραφή των πολιτιστικών θησαυρών και της ιστορίας 13 ναών της παλαιάς πόλης Κέρκυρας, με τον φωτογραφικό φακό του Δημήτρη Ταλιάνη και αφιερωματικά κείμενα των Σπ. Καρύδη, Κ. Θύμη, Δ. Μεταλληνού, π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού. Στην εκδήλωση θα υπάρξει και τιμητικό καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα με την συμμετοχή (κατά σειρά εμφάνισης) των Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας (διεύθυνση Χρ. Καλλιαρίδου), Φιλαρμονικής Καποδίστριας (διεύθυνση αρχιμουσικός Μ. Μιχαλόπουλος), Φιλαρμονικής Μάντζαρος (Διεύθυνση αρχιμουσικός Σ. Άνθης), Παλαιάς Φιλαρμονικής (διεύθυνση αρχιμουσικός Σπ. Προσωπάρης), ενώ την εκδήλωση θα κλείσει ο τιμώμενος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.