Στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στο χωριό Περουλάδες στη Βόρεια Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος, μιλώντας στους πιστούς, τόνισε ότι όλοι μας αποτελούμε τα μέλη του σώματος του Χριστού από τη στιγμή που ενταχθήκαμε στην Εκκλησία.

Το σώμα του Χριστού όμως τραυματίζεται από τις αιρέσεις, όπως επίσης και από την διάσπαση της ενότητας την οποία προκαλούν όσοι θέλουν να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα.

Οι Πατέρες της Εκκλησίας είναι αυτοί οι οποίοι στηρίζουν την αλήθεια και την ενότητα και όταν επισυμβαίνουν κρίσεις, αυτοί που με την συνοδικότητα αντιστέκονται στους ισχυρούς της γης ή και στους ισχυρούς στον νου που πολλές φορές οικειοποιούνται τους κάθε λογής αιρετικούς για να διασπάσουν την πίστη. Οι Πατέρες δείχνουν την αλήθεια σε κάθε λογής ανακατώματα.

Και η σημερινή πραγματικότητα φέρει επιθέσεις εναντίον του σώματος του Χριστού, ιδίως στο ζήτημα της θείας κοινωνίας και της προσκύνησης των εικόνων.

Η όλη πορεία της πανδημίας μέχρι τώρα απέδειξε ότι ουδείς έπαθε και ουδείς πρόκειται να πάθει κάτι από την συμμετοχή του στη ζωή της πίστεως.

Τα προβλήματα της Εκκλησίας πρέπει να αντιμετωπίζονται συνοδικά. Η συνοδικότητα ξεκινά από την ενορία, όταν επικρατεί η πίστη, η ενότητα και η αγάπη.

Χρειάζεται όμως αυτή η συνοδικότητα να τηρείται τόσο στο επίπεδο της Ιεραρχίας όσο και στο επίπεδο της εκκλησιαστικής καθημερινότητας.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας χειροθέτησε σε οικονόμο τον εφημέριο του ναού π. Σπυρίδωνα Λεοντίτση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.