Στην Άνω Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς ιερουργησε σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Πλήθος πιστών από την Μαγνησία, την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα συγκεντρώθηκε για να τιμήσει τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την μοναχική κουρά του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου και την αφιέρωσή του στην Άνω Ιερά Μονή Ξενιάς.

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και αμέριστου σεβασμού προς το πρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη, ακολούθησαν εκδηλώσεις αγάπης και θαυμασμού με τους πιστούς να προσφέρουν δώρα και ευχές στον Ποιμενάρχη.

Στη Θεία λειτουργία παραβρέθηκε και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφια βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, η οποία μίλησε εγκάρδια για την σπάνια προσωπικότητα του κ. Νεκταρίου και εξήρε το εκλεκτό έργο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ενώ και ο ίδιος αναγνώρισε στην κα Μακρή την διαρκή, διακριτική και πολυεπίπεδη προσφορά της στη Μαγνησία και στη χώρα και της απηύθυνε τις ειλικρινείς ευχές του για την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε στο Αρχονταρίκι της Μονής, μια σεμνή τελετή προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος μετέφερε, μέσα από τον λόγο του, τη συγκίνησή του για την επιστροφή στο ιδιαίτερο θρησκευτικό τοπόσημο και αφετηρία του ποιμαντικού του έργου και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους πιστούς υγεία, ευημερία και άσβεστη ελπίδα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.