Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων 25 Απριλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Γαρίτσα.

Προσφωνώντας τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος μας δείχνουν ότι η σωτηρία μας η προσωπική δεν είναι καρπός προσωπικής κατάκτησης, αλλά μας δίδεται ως δωρεά από τον Κύριό μας.

Στην συνέχεια, ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στο δοξαστικό των Αποστίχων των Αίνων «Δευτέραν Εύαν την Αιγυπτίαν».

Ο άνθρωπος, όσο ζούσε σε κοινωνία με τον Θεό, δεν ζούσε με αισχύνη, καθώς η σχέση με τον Θεό καθιστούσε τον άνθρωπο ελεύθερο ως προς το κακό. Μετά την πτώση μας η ηδονή έγινε οδύνη για τον άνθρωπο.

Η Εκκλησία, ιδίως κατ’ αυτές τις ημέρες, μας καλεί να σηκώσουμε τον σταυρό μας μαζί με τον Χριστό, βγαίνοντας από τον εαυτό μας, από τις μικρότητες, την αμαρτία, την πτώση, τις ηδονές του βίου, την κατάκριση, την πλεονεξία, από ό,τι μας χωρίζει από τον Θεό.

Αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε την ανάσταση του Χριστού και να γίνουμε συνοδοιπόροι του προς το Πάθος.

Και τότε θα ζήσουμε το Ανέσπερον Φως της αναστάσεως που δεν τελειώνει ποτέ, αλλά φωτίζει την ζωή μας, τον δρόμο μας, μας ανανεώνει πνευματικά.

Αρκεί κι εμείς να έχουμε αγώνα στην ζωή μας και να αντιστεκόμαστε στην αμαρτία, όπως έκανε ο πάγκαλος Ιωσήφ.

Ο Χριστός ζητά από τον αγώνα μας τους πνευματικούς καρπούς. Να παύσει η αμαρτία μας και να καρποφορήσουν οι αρετές.

Ο Χριστός δεν μας δημιούργησε με τον εγωισμό, αλλά να είμαστε ταπεινοί και προσγειωμένοι.

Μας δημιούργησε για να ζήσουμε με ενότητα και αγάπη. Πουθενά δεν μπορεί να βρει κανείς αυτόν τον τρόπο, παρά μόνο στην Εκκλησία και μέσα από την σχέση μας με τον Χριστό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.